Důležité bylo vstřelit první gól, ohlíží se Michal Jeslínek

02.11.2011 / Diana Váňová

Devátý zápas doma, deváté vítězství. V 19. kole prvoligové sezony se překvapení nekonalo. Dukla porazila papírově slabšího soupeře z jižních Čech v poměru 4:0. Dost tomu napomohl i útočník Michal Jeslínek, který již ve druhé minutě otevřel skóre zápasu a do konce třetí třetiny ještě branku přidal.

Druhý útok se na ledě ještě ani neohřál a už se začaly dít věci. Aleš Padělek připravil šanci Michalu Jeslínkovi, který pohledným blafákem dostal puk za brankovou čáru. „Vyjel jsem z rohu, jejich bek udělal chybu. Trochu mi také pomohl rozhodčí, který se tam připletl dalšímu obránci pod nohy,“ okomentoval celou situaci úspěšný střelec, který se po středečním zápase dostal na třetí místo v bodování jihlavského týmu.

Domácí na Písek sice vlétli, ale i tak Jeslínek situaci nezlehčoval. „Přijel papírově slabší mančaft, věděli jsme ale, že musíme dát první gól, aby se hra uklidnila. To se nám naštěstí taky povedlo,“ oddechl si. Jeho útoku se proti soupeři dařilo, Pavel Mrňa si připsal branku a asistenci, Aleš Padělek zaznamenal přihrávku. „Je důležité, abychom hráli jako tým. Když se jedné lajně nedaří, musí druhá zaskočit. Při každém zápase je důležitá spolupráce,“ uvědomuje si Jeslínek.

Ve druhé a třetí třetině tempo domácích trochu polevilo. „Určitě se objevily věci, se kterými jsme nebyli spokojení. V některých částech hry jsme nepředvedli takovou kvalitu, jakou bychom měli, i když si myslím, že jsme byli celkově lepším týmem. Některé další šance jsme ale proměnit mohli,“ připouští asistent trenéra Patrik Augusta. „Vedli jsme, Písek bojoval. Možná, že jsme trochu zvolnili, i když by se to stávat nemělo,“ přiznal i Jeslínek.

Když přišla řeč na domácí neporazitelnost, rozjasnila se Augustovi tvář. „Doufáme, že ta série jen tak neskončí,“ usmíval se. „Další utkání nás čeká s Benátkami, na to se musíme připravit. Není důležité, zda je, nebo není vítězná série, jdeme od zápasu k zápasu,“ uzavřel již vážněji.