Příjíždí suverénní lídr první ligy. Fanoušky čekají změny

14.11.2011 / Zdeněk Drla

Hokejisté z Ústí nad Labem sbírají body jak na běžícím pásu. Z dosavadních dvaadvaceti odehraných kol aktuálního ročníku první ligy jich mají na svém kontě už šestapadesát. V minulém kole proti Berounským Medvědům načali druhou stovku vstřelených gólů. Devíti góly zostudili Most, Šumperk a Beroun, "sedmičku" nadělili dalším soupeřům. Vizitka jako hrom. Není divu, že ústecký Slovan vévodí s přehledem první lize. Z vrcholu tabulky shlíží na ostatní týmy s pohodlným jedenáctibodovým náskokem před druhou Olomoucí.
A právě lídr ligy přijíždí ve středu 16. listopadu na Horácký zimní stadion, kde v domácím hájemství vyzve aktuálně čtvrtou Duklu Jihlava.
Souboj čtvrtého s prvním - to nabízí 23. kolo první ligy. Zápas startuje přesně v 17:30 hodin. Přijďte podpořit Duklu v důležitém souboji o body! Bude to poslední zápas před tím, než započne naplno výstavba vedlejší ledové plochy. Naposledy budou otevřeny všechny tribuny. Přijďte udělat parádní diváckou kulisu, kterou je Jihlava vyhlášená! Ukažmě Ústí, že umíme fandit na jedničku s hvězdičkou!

Při pohledu na výsledky a tabulku první ligy to prozatím vypadá tak, že si Ústečtí Lvi rezervovali první příčku v tabulce a zbytek prvoligového pelotonu hraje pouze o druhé místo. Lvi mají na čele pohodlný jedenáctibodový náskok na druhou Olomouc a další bod k dobru před třetím Chomutovem a čtvrtou Jihlavou. Nyní přijíždějí do Jihlavy. "K zápasu musíme přistoupit stejně jako v Chomutově," má jasno před duelem s nejproduktivnějším týmem ligy útočník Daniel Hodek. "Nesmíme moc otevírat hru. Musíme hrát dobře v pěti dozadu, protože když to s Ústím otevřete, tak oni dávají všem moc gólů. To by nebylo dobře," ví sedmatřicetiletý hráč, který vévodí kanadskému bodování jihlavské Dukly a momentálně je nejlepším střelcem celé první ligy - na svém kontě už má čtrnáct přesných zásahů.

Parádně to letos pálí i Ústeckým Lvům. V minulém zápase s Berounem, kterého deklasovali 9:1, načali svěřenci trenéra Petra Rosola druhou stovku vstřelených gólů. "Mají fazonu," pokyvuje uznale hlavou Daniel Hodek. "I když to taky může přestat. Třeba se zraní dva tři hráči a můžou z toho gólového tempa vypadnout," dodává.

Při prvním letošním vzájemném měření sil na severu Čech prohrála Dukla v desátém kole na ledě Lvů 1:6. Jediný gól Jihlavy vstřelil kapitán týmu Tomáš Ficenc. Foto: Miroslav Rosendorf (www.hcusti.cz)

Zatímco si Lvi v sobotním dvaadvacátém kole smlsli na Berounských Medvědech, Dukla si poradila s druhým z hlavních aspirantů na postup do nejvyšší domácí soutěže Pirátech z Chomutova. V jejich moderní aréně je před slušnou třítisícovou návštěvou porazila 2:0. Dukla vůbec láká do ochozů větší množství fanoušků než ostatní týmy. V průměrné návštěvnosti venku jí patří první příčka. Také domácí návštěva na Horáckém zimním stadionu patří mezi nejvyšší v lize. V minulém domácím zápase s Havlíčkovým Brodem ustavili fanoušci v Jihlavě nový rekord celé soutěže. Derby s Rebely vidělo 4317 diváků. "Byl bych rád, kdyby zase přišla velká návštěva, a aby si lidi hokej užívali. S Brodem tu byla parádní atmosféra, kotel byl super," vysekává poklonu plným ochozům Daniel Hodek.

Naposledy otevřený celý stadion, mění se vstup

Zápas s Ústeckými Lvy bude posledním domácím vystoupením Dukly před plně otevřeným stadionem. Hned ve čtvrtek bude kvůli zahájení výstavby vedlejší tréninkové haly uzavřena část tribun (budeme informovat v samostatném článku - pozn. red.). Proto se mění i způsob vstupu na Horácký zimní stadion. Tyto změny vstupují v platnopst již při zápase s Ústím. Najdete je v následujícím přehledu:

Čtyři pokladny
Stará pokladna u Kina Sokol je minulostí. Nyní můžete zakoupit vstupenky a dobít svůj kredit na kartu na třech místech. V nové pokladně u nové vrátnice naproti Vysoké škole polytechnické (tato pokladna bude v den zápasu s Ústím otevřena mimořádně již od 14 hodin - pozn. aut.) a dvě pokladny směrem do parku u vchodu C. Čtvrtým místem, kde ale pořídíte pouze jednorázové papírové vstupenky (není zde možné dobíjet kredit), bude mimořádně otevřená pokladna u vchodu F vedle pivovaru (vchod hosté). Tímto vchodem s turniketem projdou jak majitelé papírových vstupenek, tak i permanentek a přednabitých karet. Celkem bude otevřeno sedm turniketů (dva u nové vrátnice naproti VŠPJ, jeden ve vchodě A, tři ve vstupu C, jeden ve vstupu F). Vchod B přes starou vrátnici je uzavřen.

VIP nově od Pivnice Posilovna
Nově bude řešen i vstup pro držitele VIP karet (partnery Dukly Jihlavy). Pro ně bude vyčleněn speciální vchod D od Pivnice Posilovna. Držitelé VIP karet mohou vstupovat na Horácký zimní stadion pouze tímto vchodem, který bude osazen zvláštním turniketem. Jinými vchody nemohou na HZS vejít.

Odchod ze zimního stadionu
Po skončení utkání mohou fanoušci opustit Horácký zimní stadion všemi vchody, které jsou osazeny turnikety. Navíc bude mimořádně otevírán východ DEF (uprostřed tribuny za střídačkami směrem k Pivovaru Ježek - pozn. aut.).

"Věřím, že fanoušci i partneři pochopí nutnost těchto změn. Na zahájení výstavby tréninkové haly jsme čekali hodně dlouho, jsem rád, že se rozbíhá. Na druhou stranu musíme přinést nějaké oběti. Budeme se snažit, aby veškerá omezení, která vzniknou kvůli stavbě, zasáhla naše fanoušky co nejméně," uvedl jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.