0:2
(0:2, 0:0, 0:0)

Lvi ukořistili v Jihlavě plný bodový zisk

16.11.2011 / Luboš Jaroš

Vstup do utkání domácím vůbec nevyšel, když hned v úvodu inkasoval Filip Novotný první branku. Svoje vedení hosté stihli ještě do první přestávky jednou navýšit. I přesto, že byla Dukla svému soupeři vyrovnaným sokem a po zbytek utkání byla hokejovějším týmem, všechny body si pro sebe ukořistili Lvi z z Ústí nad Labem.
16.11.2011 17:30, 1. liga ČR - 23. kolo

HC Dukla Jihlava

Novotný - Petráček, Ficenc, Malena, Kolafa, Dobrovolný, Grundmanis, Kolda - Hodek, Hubáček, Čachotský - Karpov, Domin, Krupka - Jeslínek, Zeman, Maliník - Mikšovský, Polcar
0

HC Slovan Ústí nad Labem

Francouz - Poživil, Holomek, Klobouček, Sedlák, Pavlík, Gureň - Kovář, Alinč, Sklenička - Šagát, Roubík, Ludvík - Třetina, Pazourek, Boháč - Rod, Handlovský, Lev
2
Branky a nahrávky: 1. Roubík (Ludvík, Klobouček), 11. Boháč (Třetina, Pazourek). Rozhodčí: Zubzanda - Jílek, Šperl. Vyloučení: 2:9. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2347. Střely na branku: 37:27. Průběh utkání: 0:2.

Průběh utkání

Až s příliš velkým respektem nastoupili domácího do těžkého utkání proti Lvům z Ústí nad Labem. Na ukazateli nestačila naskočit první minuta a hosté už vedli, rychlou akci Ludvíka zakončil přesnou střelou Jaroslav Roubík - 0:1. Když Duklu nedokázaly dostat do zápasu ani dvě přesilové hry, přišel zasloužený trest v podobě další branky hostí, které předcházel nedůraz domácí obrany před vlastním brankářem. Třetina zavezl kotouč před Novotného, ten jeho bekhendový pokus stačil vyrazit jen k volnému Danielu Boháčovi, který nikým nebráněn zasunul puk do odkryté branky - 0:2.

Změnit skóre mohl Jeslínek, který dostal přesnou přihrávku přes celé střední pásmo, ač tísněn obráncem soupeře dokázal šikovně zakončit bekhendovým blafákem. Francouz však celou situaci dobře přečetl a puk vykopl betonem. Když nedokázal další brejk zužitkovat Hubáček, odcházelo se do kabin s dvoubrankovým mankem hráčů Jihlavy. Druhé dějství započala Dukla lépe, vypracovala si více šancí, nicméně skvěle chytající Francouz odolával.

Ve 25. minutě zachytil Hubáček vyhozený kotouč ještě v útočném pásmu, pokusil se zaskočit hostujího strážce svatyně střelou po ledě, jenže ten jí reflexivně vyrazil betonem do rohu. Na druhé straně se dostal do brejku Rod, Novotný však jeho nájezd ustál a dokázal puk vytěsnit do rohu. V polovině druhé dvacetiminutovky zahrozil Jeslínek, který vypálil z mezikruží, puk však skončil v připravené lapačce Francouze.

Další šanci spálil Šagát, který zakončoval z bezprostřední blízkosti, puk však skončil ve výstroji Novotného. Následně pálil Ficenc od modré, Francouz puk vyrazil jen k volnému Hodkovi, který přestřelil branku. Brankou neskončil ani obrovský závar před hostující brankou v závěru prostřední části hry. Puk skončil v lapačce skvělého Francouze.

Závěrečná třetina začala rychlým atakem Čachotského, který zavezl kotouč do útočného pásma a neostýchal se vyzkoušet pozornost Francouze. Střela tahem od domácího útočníka však byla pro brankáře Lvů snadnou kořistí. V zápětí pálil Kolda od modré, puk před Francouzem ještě stačil tečovat Krupka. Hostující mág však puk nakonec našel pod sebou. Střelecké trápení domácího celku pokračovalo. Kotouč putoval po ose Jeslínek, Krupka až na před brankou volného Domina, který na poslední chvíli trefil jen betony Francouze. I přes velký závěrečný tlak domácího týmu se skóre již nezměnilo a Dukla tak musela kapitulovat před lídrem první ligy 0:2.

Ohlasy trenérů

Petr Rosol (trenér Ústí): „Nebyl to jednoduchý zápas, ale s tím jsme počítali. Domácí hráli první třetinu s přílišným respektem a my toho dokázali využít. Měli jsme tam víc šancí, ze kterých šlo dát gól. Postupem času se hra vyrovnala, domácí nás začali tlačit, ale Pavel Francouz dnes chytal opravdu výborně."

Patrik Augusta (asistent trenéra Jihlavy): „Já musím souhlasit, že rozhodl začátek zápasu. Po našich dvou chybách jsme inkasovali dvě branky. Hra se poté vyrovnala, vypracovali jsme si nějaké šance. Jeli jsme sami na bránu, dali jsme tyčku atd. K vidění bylo vyrovnané utkání, které se ale bez vstřelené branky vyhrát nedalo.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie