Základní část se blíží do své poloviny. Přijíždí Hradec Králové

20.11.2011 / Zdeněk Drla

V rychlém sledu pokračuje program první hokejové ligy. Už zbývají pouze dva zápasy a základní část uzavře svoji první polovinu. Duklu tak čeká jeden domácí a jeden venkovní zápas.
Posledním prvoligovým týmem, který se ještě v aktuálním soutěžním ročníku nepředstavil na Horáckém zimním stadionu, je východočeský Hradec Králové, který přijíždí v pondělí. První polovinu základní části zakončí Jihlava na ledě Olomouce.
Zápas 25. kola mezi Duklou Jihlava a Hradcem Králové začíná v pondělí 21. listopadu v tradičních 17:30 hodin. Půjde o poslední domácí zápas, kdy ještě fanoušci mohou využít všechny stávající tribuny HZS. Část z nich bude z důvodu zahájení výstavby vedlejší haly po tomto zápase uzavřena.

Dukla Jihlava má z posledních tří kol zajímavou bilanci. V kolonce výsledků svítí pod sebou třikrát výsledek 0:2. Dvakrát totiž červenožlutí vyhráli dvoubrankovým rozdílem bez obdržené branky v Chomutově a naposledy v sobotu v Mostě. Stejný výsledek uhráli Ústečtí Lvi v posledním představení se Dukly před domácím publikem.

Se ziskem 47 bodů patří jihlavskému týmu čtvrtá příčka s minimální ztrátou na třetí Olomouc i druhý Chomutov. To Východočeši jsou na tom o poznání hůře, i když se stále drží v první osmičce prvoligového pelotonu. Prozatím posbírali 35 bodů, jsou šestí, ale na páté Benátky ztrácí už bodů deset. Z posledních osmi kol dokázali svěřenci trenéra Jiřího Mičky vytěžit pouze sedm bodů, když naplno bodovali v Mostě a v posledním kole v Berouně, bod urvali v divoké přestřelce v předminulém kole v Šumperku.

"Hradec je podobný tým jako my. Bude to dobrý soupeř," říká jihlavský obránce Tomáš Kolafa. "Budeme mít menší výhodu v tom, že hrajeme doma. Musíme zlepšit oproti sobotě výkon, a hlavně začít trochu jinak, ne tak zakřiknutě jako minule doma proti Ústí," hledá recept na tradičního soupeře Kolafa. "Musíme být hlavně disciplinovaní a vyvarovat se zbytečných vyloučení," poukazuje na fakt, že v prvním vzájemném měření sil ve východočeské metropoli pykali hráči Dukly hned desetkrát a ve čtyřech případech dokázal soupeř početní výhodu využít. Dukla ve 13. kole prohrála v Hradci Králové 2:5.

Fanoušci mají poslední možnost vidět svůj oblíbený tým z jakéhokoliv místa na tribunách Horáckého zimního stadionu. Toto už po tomto zápase nebude platit, část tribun bude kvůli výstavbě vedlejší tréninkové haly uzavřena.

25. kolo: pondělí 21. listopadu 2011

HC Benátky nad Jizerou - Salith Šumperk (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - Piráti Chomutov (17:30)
HC Dukla Jihlava - HC VCES Hradec Králové (17:30)
IHC KOMTERM Písek - HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)
HC Stadion Litoměřice - HC Slovan Ústečtí Lvi (18:00)
SK Kadaň - HC Most (18:00)
HC Berounští Medvědi - HC Olomouc (18:00)

26.kolo: středa 23. listopadu 2011

HC Slovan Ústečtí Lvi - SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)
Piráti Chomutov - IHC KOMTERM Písek (17:30)
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Benátky nad Jizerou (17:30)
Salith Šumperk - HC Berounští Medvědi (18:00)
HC Olomouc - HC Dukla Jihlava (18:00)
HC VCES Hradec Králové - SK Kadaň (18:00)
HC Most - HC Stadion Litoměřice (18:00)