Když bude Dominik pořád chytat takhle, budeme mít slušnou kasu, smál se kapitán a pokladník v jedné osobě, Tomáš Ficenc

21.11.2011 / Markéta Částková

Po éře domácí neporazitelnosti přišla na řadu i nějaká ta porážka před domácím publikem. Poprvé dobyli Horácký stadion Rebelové z Havlíčkova Brodu, následovala porážka od ústeckých Lvů. Reputaci po nepovedených utkáních si mohli jihlavští napravit při zápase s Hradcem Králové. V sychravém počasí na stadion nezavítalo příliš mnoho fanoušků, avšak ti, co tam nebyli, mohou litovat. Dukla oplatila Hradci říjnovou porážku, a vysloužila si tři body do tabulky. Úspěšným střelcem se stal i kapitán Tomáš Ficenc.

Nemastný neslaný začátek utkání vzal za své, když se v 18. minutě trefil jihlavský hráč s kapitánským céčkem na hrudi, Tomáš Ficenc. "Adam Zeman parádně vyhrál buly dozadu. Šlo mi to na hůl, a v tu chvíli jsem viděl, že hradecký hráč padá na zem, tak jsem zkusil vystřelit nahoru, a naštěstí to tam propadlo," popisuje úvodní branku utkání Tomáš Ficenc.

Na listinu střelců se také zapsal po svém úniku oblíbenec diváků Michal Jeslínek, a proměněnou penaltou Radek Hubáček. Domácí gólman Dominik Halmoši neměl se soupeřem příliš mnoho práce, ovšem o to více byla každá střela nepříjemnější. "Asi se budu opakovat, ale není moc příjemné, když na vás nejde mnoho střel. Musíte se o to více soustředit," vysvětluje Dominik Halmoši. Ten se během utkání na ledě dokonce několikrát rozcvičoval. "Cviků, které se dají dělat během hry není mnoho, přesto nějaké možnosti jsou," vysvětlil úspěšný brankář, který již po páté v sezoně vychytal čisté konto.

Posedmé v sezoně se soupeři nepodařilo vsítit jihlavskému týmu ani jeden gól. Pět nul vychytal Dominik Halmoši, dvě mladší kolega Filip Novotný. "Hodně se s Filipem v brance střídáme, ale že by mezi námi byla nějaká rivalita, to rozhodně ne. Když chytá Filip, fandím mu, aby chytal co nejlépe, to samé on mně," tvrdí neprůstřelný Halmoši. Toho letošní sezona vyjde pěkně draho. Pokladník Tomáš Ficenc totiž nikdy nespí. "Fíca (Tomáš Ficenc) na mě mával už ze střídačky, aby se mi připomněl," říká jihlavský brankář. "Když bude Dominik pořád chytat takhle, budeme mít slušnou kasu. Dominik už to zná, má to za stálou taxu" smál se Tomáš Ficenc. "S výsledkem utkání jsem moc spokojen, tři góly jsme dali, žádný nedostali," dodal kapitán jihlavského týmu.