V životě jsem to nezažil, být takhle dlouho bez gólu, odechl si po zápasu v Písku Libor Bezděk

13.12.2011 / Zdeněk Drla

Své premiérové trefy v sezoně se jihlavský útočník Libor Bezděk dočkal až ve 32. kole na ledě Písku. Ač nastopil už k šestadvaceti duelů, poprvé mohl zvedat ruce na oslavu vstřeleného gólu až v pondělí na jihu Čech. "Čekal jsem na něj dost dlouho," připouští trpce. Také díky jeho přesnému zásahu zvítězila Dukla nad Komtermem 3:1.

Do utkání vstupovala v roli mírného favorita jihlavská Dukla, které patří čtvrtá příčka, Písek byl osmý. I když na píseckém ledě bývají zápasy těžké a v mnoha případech ani nepadá moc gólů. "Zápas to jednoduchý nebyl," přitakává Libor Bezděk. "Oni začali docela aktivně. Dali jsme sice první gól, ale zase jsme rychle nato inkasovali," připomíná svůj gól z druhé minuty utkání a situaci, ze které o tři minuty později domácí srovnávali na 1:1.

"Po těch dvou zápasech, které jsme prohráli, jsme chtěli hlavně lépe bránit, zkusit dát nějaký gól z brejku nebo přesilovky," prozrazuje strategii pondělního zápasu 32. kola útočník Tomáš Čachotský. "To se nám nakonec podařilo," dodává s úlevou. "Jsou to dobré tři body. Písek dva předchozí zápasy vyhrál, takže byli na tom psychicky dobře. Bojují o osmičku a nedají nikomu ani bod zadarmo," poukazuje na fakt, že po tomto zápase jsou Jihočeši aktuálně devátí. Přeskočil je Šumperk, který má o gól lepší skóre.

Na další gól čekala Komterm aréna více než tři čtvrtě hodiny hry. V přesilové hře se v 51. minutě prezentoval střelou od modré obránce Tomáš Kolafa, vůbec nejlépe střílející bek celé soutěže. Jeho gól znamenal těsné vedení hostů 2:1. "Bylo to o tom druhém gólu, kdo ho dá, vyhraje," připouští Tomáš Čachotský. "Museli jsme hrát trpělivě a věřit tomu, že ten druhý gól dáme právě my. To se povedlo. Byl to odbojovaný zápas, dobrá defenziva, podpořená dobrým výkonem gólmana," ohlíží se za zápasem rychlý útočník. Stejný názor zastává i Libor Bezděk: "To byl důležitý gól," pokyvuje uznale hlavou nad Kolafovým zásahem. "Kdyby ten gól dali oni, těžko by se to obracelo. Zaplať pánbůh, že jsme ho dali my," říká třiadvacetiletý hráč, podle kterého má velkou zásluhu na vítězství i Filip Novotný, který se v tomto duelu postavil do brány. "Gólman nás podržel," shoduje se s Tomášem Čachotským.

Právě útočník s devadesátkou na zádech byl tím hráčem, který dal pondělnímu výsledku konečnou podobu. Čtyřicet vteřin před koncem trefil prázdnou bránu ve chvíli, kdy domácí zkoušeli hrát power-play. "Dostal jsem puk na červené čáře a naštěstí jsme to trefil," usmívá se při vzpomínce na svůj jubilejní desátý gól v sezoně Tomáš Čachotský.

Spokojný byl i Libor Bezděk, pro kterého byl gól ze druhé minuty vůbec prvním zápisem do listiny střelců v sezoně. "Jsem za něj rád, potřeboval jsem ho dát. V životě jsem to nezažil, být takhle dlouho bez gólu. Jsem rád, že mi to tam spadlo a doufám, že jich tam bude padat víc a víc," doplňuje Bezděk.

Rána Tomáše Kolafy od modré byla nakonec tou vítěznou. Foto: Zbyněk Zápotočný