1:3
(1:1, 0:0, 0:2)

Dukla si odváží z Písku tři body. Jihočechy zdolala 3:1

12.12.2011 / Petr Košatka

Jihlavští hokejisté vstoupili do utkání tím nejlepším možným způsobem. Již ve druhé minutě utkání se po přihrávce Romana Maliníka prosadil Libor Bezděk. Domácím se však nedlouho poté podařilo vyrovnat. Nerozhodné skóre trvalo až do 51. minuty, kdy využil početní výhodu Tomáš Kolafa. Tato branka se ukázala být rozhodující. Těsně před koncem utkání přidal do prázdné brány pojišťující gól Tomáš Čachotský. Červenožlutí tak zvítězili 3:1.
12.12.2011 18:00, 1. liga ČR - 32. kolo

IHC Králové Písek

Sedláček - Pavlíček, Žovinec, Všetečka, Havran, Kanov, Lukáč, Dvořák - Slavík, Vaniš, Antončík - Mrkvička, Bělohlav, Nouza - Kudrna, Šperger, Polodna - Ferebauer, Nedorost, Suja.
1

HC Dukla Jihlava

Novotný - Malena, Kaláb, Grundmanis, Kolafa, Drtina, Dobrovolný, Petráček Kolda - Čachotský, Hubáček, Hodek - Padělek, Domin, Jeslínek - Vysloužil, Maliník, Bezděk - Polcar, Pometlo, Karpov.
3
Branky a nahrávky: 6. Šperger (Polodna, Kudrna) - 2. Bezděk (Maliník, Dobrovolný), 51. Kolafa (Hodek, Hubáček), 60. Čachotský (Hodek). Rozhodčí: Wagner - Hejl, Frödl. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 890. Střely na branku: 32:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

Průběh utkání

Na první branku utkání se nečekalo vůbec dlouho. Přesněji necelé dvě minuty. Hosté se prezentovali pěknou kombinací na jeden dotek, kdy se puk svezl po ose Dobrovolný – Maliník – Bezděk a když poslední jmenovaný trefil odkrytou klec, hráči Dukly zvedli ruce nad hlavu poprvé.

Písečtí však s odpovědí dlouho nečekali. V čase 5:02 nahodil Polodna puk na branku, střílené přihrávky se zmocnil Šperger, počkal si na pohyb brankáře Novotného a z první šance svého celku zasunul puk k levé tyčce – 1:1.

Dokonat obrat mohli domácí při následné početní výhodě. Hned dvakrát se v jejím průběhu objevil ve střeleckém postavení písecký kapitán Nouza. Poprvé byl jeho projektil příliš vysoký, podruhé zamířil pouze do výstroje jihlavského brankáře. Písečtí hýřili aktivitou i nadále. Vaniš zakončoval z dorážky takřka do prázdné branky, ale Novotný se stihl bleskově přemístit a chytit tak jasnou šanci.

Druhá část nepřinesla nikterak zajímavou podívanou. Ani jeden z týmů se výrazněji před branku soupeře netlačil, a když už brankaři museli čelit nebezpečí, zpravidla šlo pouze o pokusy z patřičné vzdálenosti. Stejně jako v případě Havrana, jehož zakončení od modré kryl Novotný bez větších potíží. Podobně si počínal také na druhé straně Hubáček, kterého úspěšně kryl Sedláček.

Ve druhých dvaceti minutách se diváci v Komterm aréně ani jedné branky nakonec nedočkali. Upravit skóre mohl až ve třetí části domácí Všetečka, který dorážel kotouč takřka do prázdné brány, proti střele z úhlu se ale jihlavský brankář stihl přemístit.

Nakonec se podařilo přidat druhou branku hostům. V čase 50:17 využil Hodkovy příhry Kolafa a ranou od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě a Jihlavští se využitou početní výhodou dostali do vedení – 1:2.

Píseckým se snaha nedala odepřít. Nouza nebezpečně pálil z otočky, branku Novotného ale minul. Následně se propracoval k zakončení také Slavík, ani jemu se ale nepodařilo jihlavského brankáře zblízka pokořit.

Čas se rychle krátil a domácím nezbývalo nic jiného než zkusit hru v šesti bez brankáře. Jenže ke kotouči se dostal Čachotský a ze středního pásma zamířil přesně. Písek podlehl na vlastním ledě Dukle 1:3.

Ohlasy trenérů

Josef Řeháček (IHC Komterm Písek): Myslím, že jsme nepodali špatný výkon, soupeř byl ale tentokrát šťastnější. Pro nás to byl velice podobný zápas s tím minulým, kdy se dlouho hrálo za stavu 1:1 a v závěru jsme dokázali vstřelit vítěznou branku. Nyní to bylo přesně naopak. Ve třetí třetině jsme zápas zbytečně ztratili. Dvakrát jsme se nechali vyloučit a toho uměl soupeř využít. Padla branka na 1:2, ale pořád byl čas srovnat. Věřili jsme si, tlačili se do brány, ale bohužel. V závěru jsme navíc úplně nevychytali hru bez brankáře, kdy se soupeř zmocnil kotouče a prakticky hned rozhodnul. Ale to už byl vabank.

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Dnešní utkání bylo bojovné z obou stran. Nyní jsme měli sérii nepříznivých výsledků. Věděli jsme že Písek naopak hrál v posledních zápasech dobře. Nakonec jsme výhru doslova ubojovali a je to pro nás důležité vítězství.