Dukla jede letos naposledy ven. Čeká ji derby s Brodem

16.12.2011 / Zdeněk Drla

Další derby Vysočiny je tady! Dukla zajíždí k poslednímu letošnímu venkovnímu zápasu na led havlíčkobrodských Rebelů. Ti se i přes bodově nepříliš plodné poslední dva týdny drží v první osmičce zajišťující účast v play-off. Jihlavě letos derby zápasy nevycházejí podle jejích představ. Jak dopadne v pořadí šesté derby v této sezoně?
Zápas mezi Duklou Jihlava a Havlíčkovým Brodem začíná v Kotlině v sobotu 17. prosince v 17:30 hodin a vy jej můžete sledovat buď přímo v hledišti nebo prostřednictvím tradičního textového onlajnu, který připravují kolegové z havlíčkobrodské redakce.

Rebelové se drží na sedmém místě prvoligové tabulky s pětibodovým náskokem na osmé Litoměřice. V posledních zápasech se souboru nového trenéra Karla Dvořáka, který v listopadu nahradil odvolaného dlouholetého šéfa střídačky Petra Nováka, moc nedaří. Po sérii čtyřech proher v Ústí a Hradci Králové a doma s Chomutovem a Mostem dokázali brodští hráči v gólové přestřelce porazit favorizovanou Olomouc. V posledním kole ale namísto potvrzení formy doslova vybouchli v Berouně, kde utrpěli debakl 0:5.

Zatímco Rebelové posbírali v posledních šesti kolech pouhé tři body, Dukla je na tom čtyřikrát lépe. Vyhrála vysoko v Šumperku i doma s Kadaní. Poté přišla studená sprcha v Litoměřicích a prohrané derby doma s Horáckou Slavií Třebíč. Poslední dva zápasy ale svěřenci Petra Vlka znovu bodovali naplno. Vyhráli 3:1 v Písku a na Horáckém zimním stadionu 4:1 s Benátkami.

Zajímavé jsou i pohledy na statistiky obou sobotních rivalů. Těm jihlavským vévodí veterán Daniel Hodek, aktuálně druhý nejlépe střílející hráč celé soutěže. Na svém kontě má už jedenadvacet gólů, o deset zásahů méně mají Tomáš čachotský a Michal Jeslínek.

Kanadské bodování Rebelů vede útočník Vojtěch Němec, jenž v pětadvaceti zápasech nastřádal 34 bodů za 12 gólů a 22 asistencí. Za ním jsou Milan Kostourek (11+17), Petr Polodna (10+14) a Jan Semorád (10+12).

"Zlým mužem" v dresu Rebelů je kapitán Marian Morava, ten už má na svém účtu 105 trestných minut, kupříkladu v posledním kole v Berouně putoval předčasně do sprch za rvačku s berounským Sobotkou. V dresu Dukly nastřádal nejvíce trestných minut obránce Tomáš Kolafa, který na trestnou lavici usedl v patnácti případech, navíc jednou "vyfasoval" desetiminutový osobní trest. V počtu menších trestů vede urostlý útočník Petr Domin, jemuž rozhodčí signalizovali provinění proti pravidlům v devatenácti případech, o dva tresty méně mají Michal Jeslínek s Rostislavem Malenou.

Opatření při derby

Vedení havlíčkobrodského klubu upozorňuje všechny fanoušky na zavedená zvýšená bezpečnostní opatření na stadionu. „Opět se fanoušci musí připravit na důkladnější prohlídky při vstupu. Do hlediště nebude vpuštěn nikdo, kdo by s sebou chtěl pronést jakoukoliv pyrotechniku či předměty, které by mohly někoho ohrozit,“ uvedl pro oficiální klubové stránky Rebelů provozní manažer klubu Petr Beránek.

Na stadion se podle jeho slov nedostanou ani agresivní fanoušci nebo ti, kteří budou vykazovat známky opilosti. „Při minulém derby se nám tahle opatření vyplatila, takže k nim sáhneme i tentokrát. Opět proto prosíme všechny slušené fanoušky o trpělivost a pochopení. A zároveň je žádáme, aby na zápas dorazili s dostatečným předstihem,“ dodal Beránek na webu hcrebel.cz.

Na utkání 34. kola první ligy pořádá Fan Club Dukla Jihlava autobusový zájezd. Cena je 50 Kč. Odjezd autobusu je v 16 hodin od Kina Sokol. Přihlásit se můžete na e-mailu: zajezdy.dukla@centrum.cz nebo na telefonu 602 288 607.

Minulé derby s Havlíčkovým Brodem musely na Horáckém zimním stadionu rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich byli úspěšnější Rebelové. Foto: Zbyněk Zápotočný

34. kolo:

sobota 17. prosince 2011
Salith Šumperk - SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
HC Benátky nad Jizerou - SK Kadaň (17:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Dukla Jihlava (17:00)
IHC KOMTERM Písek - HC Stadion Litoměřice (17:30)
Piráti Chomutov - HC Berounští Medvědi (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Olomouc (17:30)
HC Most - HC VCES Hradec Králové (17:30)

35.kolo:

pondělí 19. prosince 2011
HC Dukla Jihlava - Piráti Chomutov (17:30)

středa 21. prosince 2011
SK Horácká Slavia Třebíč - IHC KOMTERM Písek (17:30)
HC VCES Hradec Králové - Salith Šumperk (18:00)
HC Olomouc - HC Most (18:00)
HC Berounští Medvědi - HC Slovan Ústečtí Lvi (18:00)
SK Kadaň - HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)
HC Stadion Litoměřice - HC Benátky nad Jizerou (18:00)