Dukla v sobotu vyzve jedenáctý Šumperk

21.01.2012 / Petr Košatka

Boje o další prvoligové body svedou hráči Dukly v sobotu v podvečer na vlastním ledě. Po sérii porážek se hokejisté Jihlavy v posledním utkání konečně radovali z vítězství. Podaří se na povedený výkon ze středečního utkání naváhat v sobotu proti šumperským Drakům? Zápas začíná v tradičních 17:30.
Draci ze Šumperka do nového roku nevstoupili správnou nohou. Po domácí porážce s Pískem Šumpeřstí nestačili na Olomouc, Benátky ani Beroun. Prvních letošních bodů se dočlali až v posledním kole, kdy překvapivě hladce přehráli na vlastním ledě celek Havlíčkova Brodu 6:2.

Moravané momentálně sídlí na 11. příčce a na místa zaručující účast ve vyřazovacích bojích ztrácejí pět bodů. V prvním vzájemném střetnutí této sezony brali všechny body Draci, kteří byli před svými diváky úspěšní a porazili Duklu 3:1. Také z druhého duelu těžil domácí tým. Jihlava zvítězila především díky skvělé třetí třetině, kterou vyhrála 4:0 a celkově si dokráčela k výhře 7:3. A v zatím posledním klání byli opět úspěšnější hráči Dukly. Tentokrát brali Jihlavští tři body za přesvědčivou výhru 6:2.

Mužstvo Šumperka v této sezoně zdobí nadprůměrná ofenzíva, což dokazuje 124 nastřílených branek. Naopak varovným elementem je pro trenéra Moravanů Radka Kučeru druhý nejvyšší počet inkasovaných gólů (154). V týmové produktivitě se už šest hráčů stihlo přehoupnout přes dvacetibodovou hranici. Nejlépe je na tom Jakub Hulva s 13 góly a 16 nahrávkami. Už téměř letitým fenoménem šumperského hokeje zůstává postava Aleše Holíka. Ačkoliv se jedná o obránce, každoročně figuruje v popředí týmové produktivity. V tomto ročníku stihl posbírat už 26 bodů za 12 branek a 14 gólových přihrávek.