Pár gólů bych ještě do konce základní části vstřelit mohl, usmíval se Dan Hodek

22.01.2012 / Diana Váňová

Podruhé za sebou odcházeli jihlavští fanoušci z Horáckého zimního stadionu nadmíru spokojeni. V sobotu odehrála Dukla důležitý zápas o znovunabytí ztraceného sebevědomí, kdy se jí do cesty postavili Draci ze Šumperka. I když se papírově slabší soupeř radoval z branky jako první, nakonec odcházeli s hrdě zvednutou hlavou domácí. A všichni jejich příznivci se jim za výhru náležitě odměnili – hráči se před rozjásané publikum vraceli hned dvakrát.

První minuty byly ze strany Dukly poněkud vlažné, po akci Čachotského a Mrni se ale domácí sebrali a tlačili se před bránu. „Úvod utkání nebyl z naší strany ideální, ale asi tak od 7. minuty už jsme se chytli a zvedli se,“ potvrzuje trenér Petr Vlk. Hned vzápětí však dodal, že po zbytek zápasu už byli jeho svěřenci lepší než soupeř. S tím souhlasil i Daniel Hodek. „Do našeho prvního gólu to bylo trošku trápení, i když jsme šance měli. Potom jsme se zlepšili,“ doplnil ještě zkušený útočník.

O první gól Jihlavských se postaral právě Dan Hodek, který se 43 body vede bodové statistiky klubu. „Brankář soupeře chytal dobře, nebylo lehké ho překonat,“ vyseknul poklonu šumperskému Štůralovi. Oblíbencovi jihlavských fanoušků se to ale podařilo hned dvakrát, v závěru utkání přidal ještě druhou branku a asistenci navrch. Pokud bychom se podívali do statistik vstřelených branek v základní části z loňských let, našli bychom u Hodka jako nejvyšší číslo 25 (sezona 2009/2010). Po dnešním zápase už se ale lídr kabiny může těšit z 26 gólů. „Doufám, že mi to tam bude padat. Je to pěkný, překonat vlastní rekord. A ještě máme kolik? Jedenáct zápasů? Tak to by mi tam ty 4 ještě spadnout mohly,“ naznačil možný průběh s úsměvem.

O jihlavském matadorovi se ale mezi diváky nemluvilo pouze v souvislosti s góly a asistencemi. Nejeden hokejový nadšenec si všimnul, že Hodek od předchozího zápasu hraje ve formaci s Vysloužilem a Maliníkem. „Po první třetině minulého zápasu mě ranila mrtvice. Potřebovali jsme hru oživit, tak jsem překopal lajny a zatím to funguje,“ pousmál se trenér Vlk. O funkčnosti této sestavy rozhodně není pochyb, vždyť se postarala o tři góly. „Dan je rozumný, vidí, že z těch kluků může těžit. Jsou na tom dobře bruslařsky, on jim nahraje a šance se vyplaví na něj. Je to jenom ku prospěchu,“ smazal jakékoliv pochybnosti o nezvyklé trojici šéf domácí kabiny.

Tato slova potvrdili svými činy i samotní hráči. Roman Maliník si připsal asistenci, Martin Vysloužil dokonce gól. „To byla ukázková situace hned od začátku. Dobře vyhrané buly, nastřelení po mantinelu. Dan Hodek se tam dobře natlačil, já jsem dorážel vlastně už do prázdné brány,“ popsal celou akci Vysloužil. Byl si však vědom, že obrovských šancí měli domácí mnohem víc, jen jim chybělo štěstí v zakončení. „Měli jsme šňůru proher, ještě si tolik nevěříme v zakončení, puky nám trochu odskakují,“ krčil rameny mladík. „Snažíme se hned zakončovat, a pak to nemá tolik přesnosti. Ono se to ale zlomí,“ uzavřel optimisticky.