Na řadě je další derby. Dukla cestuje do Třebíče

27.01.2012 / Libor Kucza

Jihlavští hokejisté odehrají již čtvrté vzájemné utkání s tradičním rivalem z Třebíče v sezoně 2011/2012. Závěrečný díl kvarteta atraktivních střetnutí bude k vidění ve 44. kole. Celek Horácké Slavie má s borci s ježkem na hrudi pozitivní bilanci. Ve dvou případech zvítězil, poražen odcházel pouze jednou. Bude platit pravidlo do třetice všeho dobrého a zlého, nebo Dukla srovná skóre vzájemných klání? Úvodní buly bude v MANN + HUMMEL ARENĚ vhozeno v 17:30.

Třebíčští hokejisté zažívají po nepříliš povedeném startu sezony bodově bohatší období. Zvítězili v posledních třech ze čtyř utkání. Ve 41. kole první hokejové ligy pak učinili fantastický obrat. S Kohouty z Olomouce prohrávali po první dvacetiminutovce 0:3. Čtyřmi brankami ve druhém dějství však zápas otočili, ve třetím přidali branku další a zvítězili 5:3. „Přeházeli jsme sestavu. Prvních sedm minut druhé třetiny ještě nebylo ideálních a nás nastartovala první branka a hráči si začali více věřit,“ prozradil možný důvod obratu trenér Horácké Slavie Kamil Pokorný. V kole předchozím uspěla Třebíč na ledě Berouna (0:2).

Dukla slavila ve 42. kole tříbodový zisk také. Po bojovném výkonu zdolala Litoměřice 2:1. Vítězství to bylo skutečně utrápené. V podobném duchu se na pozápasové tiskové konferenci vyjádřil také hlavní trenér červenožlutých Petr Vlk. „Zápas jsme nedohráli tak, jak jsme si představovali, ale v situaci, v jaké teď jsme, je takový zápas, který jsme doslova umlátili, vyloženě potřebný. Dnes to nebylo vůbec o kráse.“ Přestože se jihlavským hokejistům již daří sbírat body, herní projev zatím není vůbec ideální. „Pořád máme krizi. Sice už nejsme tak dole, jak jsme byli, ale pořád to není ono. Je to všechno v našich hlavách,“ je si vědom zkušený Daniel Hodek. Že nebude souboj na ledě rivala žádný med, ví také Tomáš Čachotský. „V téhle fázi sezony jde každému týmu o tři body. Týmy bojují o bytí či nebytí v soutěži, samozřejmě hlavně ty na dně tabulky. Zápas v Třebíči nebude vůbec snadný, ale to už teď nebude žádný zápas, protože všichni chtějí urvat body pro sebe,“ přemítá hbitý útočník.

Pozici na samém vrcholu tabulky produktivity Horácké Slavie okupuje v Jihlavě velmi dobře známý David Dolníček, který čtrnáct branek vsítil a na šestnáct přihrál. Je tedy zároveň i nejlepším střelcem Třebíče. Prvenství patří tomuto forvardovi i v počtu trestných minut. Nasbíral jich celkem 57. Místo v brankovišti připadá v této sezoně Šimonu Hrubcovi. Pochlubit se může úspěšností zásahů 92,67% a průměrem 2,87 gólu na zápas.

Michal Jeslínek zápolí o kotouč v předchozím utkání těchto dvou rivalů, který Dukla prohrála 2:5. Podaří se jihlavským hokejistům Horáckou Slavii ve 43. kole zdolat? Foto: Zbyněk Zápotočný