Na řadě je poslední kolo základní části. Dukla bude bojovat o třetí místo v Olomouci

21.02.2012 / Libor Kucza

Základní část ročníku 2011/2012 čeká závěrečné kolo. V něm pocestují jihlavští hokejisté na Hanou, kde se střetnou s celkem Olomouce. Půjde o velmi pikantní duel, Duklu totiž dělí od čtvrtých Kohoutů pouhý bod! Hanáci mají navíc jeden zápas k dobru. Kdo si zajistí lepší výchozí pozici před play-off? Úvodní buly bude v „Kohoutí plecharéně“ vhozeno v 18:00 hodin.

Olomoučtí hokejisté neprožívají příliš šťastné období. Z posledních deseti soubojů dokázali zvítězit pouze ve třech případech. Mizerná forma stála Hanáky třetí pozici, kterou si delší dobu hájili právě před Duklou Jihlava. Ve 48. kole neuspěli Kohouti ani na ledě beznadějně posledního Mostu. Na severu Čech i díky podcenění soupeře prohráli 2:4. „Hráči si snad mysleli, že soupeř si sedne na zadek, protože přijela třetí Olomouc, ale bez práce to nejde,“ potvrdil hlavní trenér Petr Fiala. V 50. kole neuspěla Olomouc v Šumperku. V průběhu tohoto střetnutí se prokázalo, kterak se dá nedisciplinovaností přijít o dvoubrankové vedení. Předchozí kolo se ale Moře vydařilo na jedničku. V Berouně zvítězila i s vítkovickým Australanem Nathanem Walkerem v sestavě 3:1.

Svěřenci Petra Vlka taktéž okusili mosteckou ledovou plochu. Dařilo se jim ale o něco lépe, než Olomouci. Soupeře ze dna tabulky zdolali 4:1. Ve vloženém 51. pondělním kole pak byla na Horáckém zimním stadionu k vidění řádná přestřelka. Klání s východočeským Hradcem Králové musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Úspěšností v této disciplíně se však červenožlutá družina pochlubit nemůže. Z předchozích čtyř penaltových rozstřelů uspěla pouze jedinkrát. Ani tentokráte si Dukla statistiky nevylepšila, Hradci nakonec podlehla 4:5 po samostatných nájezdech. „Penaltový rozstřel, to je vždycky trochu loterie,“ je si vědom Roman Maliník.

Na utkání s jihlavským celkem se chystá také výše zmiňovaný Nathan Walker. Australský mladík (narozen 7. února 1994) nastupuje od roku 2008 v mládežnických kategoriích Vítkovic. Přes svůj mladý věk již reprezentoval seniorskou reprezentaci Austrálie, které významnou měrou pomohl postupu do divize I. V letošní sezoně již svádí boje na extraligových kluzištích. Ve třiatřiceti zápasech se dokázal čtyřikrát trefit do černého, k čemuž přidal pět asistencí.

S olomouckými Kohouty zápolící jihlavští hokejisté. Vyválčí Dukla na Hané finální třetí pozici?
Foto: Zbyněk Zápotočný

Program závěrečného 52. kola: středa 22. února 2012

HC Slovan Ústečtí Lvi – SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
Piráti Chomutov – IHC KOMTERM Písek (18:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Benátky nad Jizerou (18:00)
Salith Šumperk – HC Berounští Medvědi (18:00)
HC Olomouc – HC Dukla Jihlava (18:00)
HC VCES Hradec Králové – SK Kadaň (18:00)
HC Most – HC Stadion Litoměřice (18:00)