Bohužel jsme nestrhli vedení na naši stranu, mrzelo útočníka Petra Domina

22.02.2012 / Miroslav Fantal

Základní část první ligy je minulostí. V posledním kole zajížděli hokejisté Dukly Jihlava na horkou půdu do Olomouce. Místní celek, známý jako Mora, se před utkáním nacházel jen o bod za třetí Jihlavou. Aby však hráči z Vysočiny získali jistotu třetího místa, museli Kohouty porazit v základní hrací době. To se ovšem výběru trenéra Petra Vlka i přes závěrečnou hru bez gólmana nepovedlo. Do play-off tak půjde Dukla proti Hradci Králové.

Na Hanou zajížděli Jihlavští s jediným cílem: Pokud chtěli skončit na třetím místě, museli Olomouc bezpodmínečně porazit v normální hrací době. Kohouti totiž ve čtvrtek dohrávají odložené utkání s Hradcem.

Vstup do utkání vyšel lépe domácímu celku, jenž během první třetiny hned několikrát zamotal hlavy všem obráncům soupeře. Defenzíva Dukly však inkasovala jen jednou, ba co víc, po šťastné brance mladíka Martina Vysloužila po první části neprohrávala.

„Olomouc začala dobře, hodně bruslila a přehrávala nás. Dostali jsme se pod celkem velký tlak, naštěstí jsme vstřelili šťastný gól, který nás udržel v zápase,“ vrátil se k úvodní části útočník Petr Domin.

„Ve druhé části jsme se začali zvedat. Poslední třetinu jsme odehráli už poměrně dobře. Bohužel jsme ale nestrhli vedení na naši stranu. Chtěli jsme vyhrát,“ mrzelo jej po zápase.

V samotném závěru střetnutí za nerozhodného stavu zkusila družina kouče Petra Vlka hru bez gólmana. Ta jí ovšem nevyšla, rozdílovou branku vsítil jeden z nejzkušenějších hráčů týmu Petra Fialy Radim Kucharczyk. „Zkusili jsme hrát power-play, protože ani zisk dvou bodů by nám nezaručil, že se udržíme na třetím místě,“ vysvětlil počínání svého celku Domin.

Šlágr kola, jak by se utkání mezi třetím a čtvrtým celkem tabulky dalo nazvat, muselo diváky v Olomouci jistě bavit. Spousta šancí na obou stranách, skvělé zákroky gólmanů, vyrovnaný souboj. Poslední utkání základní části tak mohlo být skvělou ochutnávkou před vyřazovací částí.

„Utkání mělo tempo. Nacházíme se před play-off, oba mančafty se už snaží hrát tak, jak chtějí ve vyřazovací části. Navíc chtějí ukončit základní část co nejlépe, aby si to přenesly i do play-off,“ rozpovídal se útočník Dukly, který v minulé sezoně oblékal dres Olomouce.

Nejatraktivnější část sezony začíná v pondělí a bez ohledu na čtvrteční výsledek dohrávaného utkání mezi Hradcem Králové a Olomoucí je již nyní jisté, že Dukla půjde v prvním kole na Východočechy. „Osobně bych si přál Benátky. Je to takový můj vnitřní pocit,“ prozradil Petr Domin netušící, že jeho přání se mu nesplní.

Samotnému Petru Dominovi, jenž během své bohaté kariéry vyzkoušel například i dresy Chomutova či Karlových Varů, se v základní části vyhýbala zranění. I proto odehrál hráč nosící sedmasedmdesátku v sezoně za Jihlavu 51 duelů. „Po této stránce jsem určitě spokojený, ale menší radost mám s kanadským bodováním. To není žádná sláva,“ připomněl svých devatenáct kanadských bodů.

Utkáním v Olomouci tak Jihlavští za sebou zavřeli dveře s nápisem základní část a začínají se soustředit na nejdůležitější část sezony. „Budeme hrát zápas od zápasu. Za sebe říkám, že chci rozhodně projít přes čtvrtfinále a v semifinále se o další postup poprat,“ tvrdí Domin odhodlaně.

„Kádr máme dost kvalitní a zkušený. Pokud budeme hrát tak, jak máme, postup by nám neměl uniknout,“ věří svému mužstvu.

Zatímco karty pro čtvrtfinále jsou rozdané, v následném boji o finále může Jihlava narazit na jednoho z dvojice ambiciozních severočeských klubů. „Oba dva kluby ze severu Čech jsou kvalitní. Na druhou stranu s Chomutovem jsme v letošní sezoně získali tři vítězství, takže série s nimi by mohla být velmi zajímavá,“ předpokládá Petr Domin, jenž za Piráty odehrál tři sezony.

„Kdybychom do semifinále teoreticky postoupili, šance by byly hlavně na jejich straně. Ale nic bychom nevzdávali. Do každé série půjdeme naplno,“ pokračoval.

Před samotným vhozením úvodního buly pondělního utkání však zbývají ještě čtyři volné dny. „Budeme se udržovat, samozřejmě i trénovat, abychom se připravili a naladili na play-off,“ uzavřel Petr Domin.