Dukla jede letos naposledy do Hradce. Zlomí prokletí východočeského ledu?

07.03.2012 / Zdeněk Drla

Chtějí konečně vyhrát. Jihlavští hokejisté cestují v letošní sezoně již popáté na led Hradce Králové a chtějí poprvé uspět. Tento zápas má totiž velkou důležitost. V případě úspěchu červenožlutých barev může znamenat postup Dukly Jihlava do semifinále play-of první ligy!
Šestý zápas čtvrtfinálové série, ve které se v úterý Dukla ujala vedení 3:2, začíná v hradecké aréně ve čtvrtek 8. března 2012 v 18 hodin. Fanoušci mohou do Hradce Králové vyrazit po vlastní ose nebo autobusem, který vypravuje Fan Club. Pro ty, kteří dávají přednost sledování hokeje z pohodlí domova, je připraven textový onlajn.

Už před startem čtvrtfinálové série bylo jasné, že souboj čtvrté Dukly Jihlava s pátým Hradcem Králové bude nejvyrovnanější ze všech čtyř sérií (Ústí vyřadilo Třebíč 4:0 na zápasy, jako druhý postoupil do semifinále Chomutov, jež přehrál Havlíčkův Brod 4:1 - pozn. aut.). A stalo se. V prvních dvou zápasech byla úspěšnější Dukla (2:1 a 2:1 v prodloužení), na hradeckém zimním stadionu se zase dvakrát radovali Východočeši (1:0 a 4:2). Pátý duel ovládla Dukla. Na Horáckém zimním stadionu zvítězila 5:3.

Bude ve čtvrtek platit pravidlo, že uspěje znovu domácí tým? Nahrávají tomu nejen výsledky třetího a čtvrtého semifinále, ale i výsledky v letošní sezoně. Vždyť Dukla na ledě Hradce Králové ze čtyř pokusů ani jednou neuspěla. „Každá série ale jednou končí. A my ji jedeme do Hradce zlomit,“ nastavil jasný cíl po úterním vítězném domácím utkání kapitán Dukly Jihlava Tomáš Ficenc.

Do Hradce se s největší pravděpodobností opět vydá spousta fanoušků Dukly. Při třetím a čtvrtém čtvrtfinále udělali jihlavští fans kulisu hodnou vyřazovacích bojů. "Fanoušci nám hrozně moc pomáhají," přiznává Tomáš Ficenc. "Dnes nás hnali za výhrou," vysekl jim poklonu po úterním vítězství.

Hlasivky příznivců jsou třeba. Proto vyražte do Hradce Králové! Máte několik možností. Buď po vlastní ose nebo autobusem Fan Clubu, který odjíždí v 15:30 hodin od kina Sokol. Cena výjezdu je 180 korun. Přihlášky a informace na e-mailu: zajezdy.dukla@centrum.cz nebo na telefonu 602 288 607.