Někdo se musel obětovat a dát ty góly, smál se střelec Martin Filip

11.03.2012 / Markéta Částková

Vyrovnanou sérii mezi Jihlavskou Duklou a Hradcem Králové měl rozhodnout až sedmý zápas, který určil postupující tým do semifinále play-off. Domácí prostředí pomohlo červenožlutým, kteří již od začátku utkání strhli vedení na svoji stranu, a díky disciplinovanosti a bojovnosti nedali soupeři mnoho šancí zápas otočit. Konečný výsledek 3:0 mluví za vše.

Napjatá atmosféra, která by se dala přímo krájet, panovala na Horáckém zimním stadionu už od úvodních minut. Přes tři tisíce fanoušků vytvořilo báječnou kulisu, která dokonale dotvářela a zdůrazňovala důležitost zápasu. Vždyť tým, který podlehne při tomto utkání, se bude muset rozloučit se svými fanoušky a ukončit sezonu. “Byla to hodně vyrovnaná série,“ míní forvard Martin Filip.

Aktivnější start do zápasu měli domácí, které poslal do vedení ve 14. minutě zkušený Martin Filip. Když o deset minut později tentýž hráč náskok jihlavských zvýšil, hosté měli namále. “Tak někdo se musel obětovat a dát ty góly,“ smál se Martin Filip. Hradeckým nebylo příliš do smíchu, hlavně když je Jihlava nepouštěla do větších šancí. “Po inkasovaných gólech se soupeř nehnal příliš dopředu. A když už, tak jsme jim vyhazovali puky ze třetiny. Beci odvedli perfektní výkon,“ chválil spoluhráče gólman Novotný.

Tři třetiny rovná se tři branky. V každé třetině po jedné. Ke gólům Filipa přidal svoji branku i Radek Hubáček, který měl z gólu nefalšovanou radost. V padesáté šesté minutě již bylo téměř rozhodnuto. Navíc Hradec se se svoji nedisciplinovaností dostal do dvojitého oslabení. Domácí sice gólmana Čecha více neohrozili, zato konec utkání dohráli v klidu a vyloženě si ho užívali. Gólman Filip Novotný vychytal čisté konto, jak sám ale říká, hlavní je výhra. “Je mi celkem jedno, že jsem vychytal nulu. Důležité je, že jsme vyhráli. I kdyby to bylo třeba 3:2, měl bych radost,“.

Napínavou sérii ukončili Jihlavští s noblesou. Na obou stranách se sice faulovalo, ale hosté měli hned dvakrát tolik vyloučených. “Hodně rozhodly přesilové hry. Sice jsme jich spoustu nevyužili, ale to soupeř také ne. Mohlo padnout více gólů. Navíc dnes byl dost špatný led, což nám možná trochu nahrávalo,“ rekapituloval Martin Filip. Teď na Duklu čekají semifinálové boje s Ústeckými Lvy. “Já jsem hlavně rád, že jsem to čtvrtfinále udejchal. Teď už budou jen samá pozitiva a sociální jistoty,“ vtipkoval nejstarší hráč Jihlavy Martin Filip.