3:0
(1:0, 1:0, 1:0)

Dukla si ve vynikající atmosféře poradila s Hradcem

10.03.2012 / Pavel Zeman

Horácký zimní stadion byl v sobotu hostitelem rozhodující bitvy o postup do semifinále. Hradečtí hokejisté přijeli na Vysočinu bojovat o postup mezi nejlepší čtyřku ligy. Po celých 60 minut ale tahali za kratší konec provazu. Dukla Jihlava i díky dvěma brankám Martina Filipa a gólu Radka Hubáčka zvítězila 3:0.
10.03.2012 17:30, 1. liga ČR - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Novotný – Petráček, Ficenc, Jaroš, Dobrovolný, Kolafa, Malena, Kaláb – Hodek, Hubáček, Zeman - Jeslínek, Filip, Čachotský - Krupka, Bezděk, Vysloužil - Maliník, Domin, Indra
3

Hradec Králové

Čech – Čížek, Chmelíř, Roupec, Vágner, Karlíček, Hendrich, Lesák, Bendík – Záhorovský, Tvrdík, Kubica – Budínský, Koudelka, Moskal – Havel, Marosz, Kadlec – Poživil, Rufer, Karpov
0
Branky a nahrávky: 14. Filip (Kolafa), 24. Filip (Malena, Kolafa), 56. Hubáček (Zeman, Hodek). Rozhodčí: Minář, Svoboda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:10. Využití: 2:0. Diváci: 3625. Střely na branku: 39:29. Průběh utkání: 3:0.

Průběh utkání

Přes tři a půl tisíce diváků zhlédlo rozhodující sedmé čtvrtfinálové klání mezi Jihlavou a Hradcem Králové. V obrovském tempu hrané utkání nabídlo divákům vše, co mohlo. Branky, tvrdé souboje, taktické prvky a perfektní výkony obou golmanů.

Jihlavské fanoušky dostal do varu ve 14. minutě Martin Filip, když se nejlépe zorientoval na brankovišti a dorazil Kolafovu střelu - 1:0. Stalo se tak v přesilové hře, které měli domácí hokejisté v první dvacetiminutovce k dispozici celkem tři.

Na svou nedisciplinovanost hosté doplatili i ve druhé dvacetiminutovce. Dvojnásobnou početní výhodu využil opět Martin Filip. Nejstarší hráč čtvrtfinálové série po nahrávce Maleny napálil puk přímo do šibenice - 2:0.

Obrovské uznání zaslouží Jakub Čech. Zákroky, které v sobotu předváděl, přiváděl domácí útočníky k šílenství. Své o tom ví Zeman, Jeslínek nebo Maliník.

Třetí dvacetiminutovka měla jasný scénář. Domácí bránili v pěti lidech střední pásmo a hosté se hnali za vyrovnáním. Jejich snaha ale přišla vniveč. V 56. minutě totiž bojovník Radek Hubáček zvýšil na 3:0 as hostům začaly pracovat nervy. Havel s Poživilem poslali svůj tým v závěru do tří. A Jihlavští už se do zakončení nehrnuli. V poklidu sbírali vteřinky, aby mohli po 60 minutách zvednout ruce nad hlavu.

Krásná série tak skončila 4:3 na zápasy pro jihlavskou Duklu. Ta v semifinále narazí na suverénního vítěze základní části, Ústí nad Labem.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (Jihlava): My jsme do utkání vstoupili dobře, měli jsme dobrej tlak, byli jsme aktivní, důslední a důrazní a z toho pramenil možná škoda jen jeden gól. V druhé třetině se soupeř po našich chybách dostal do několika šancí, a naštěstí pro nás je nevyužil.

Jiří Mička (Hradec Králové):Jihlava byla o třídu lepší a zaslouženě vyhrála. My jsme zápas vůbec nezvládli.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie