Máme skvělé fanoušky, jistě nám pomůžou, hlásí Čachotský

15.03.2012 / Zdeněk Kamínek ml.

Tomáš Čachotský, hokejista s extraligovými zkušenostmi, nevynechal letos za Jihlavu jediný mistrovský zápas. Čachotský si nevedl špatně už v letošní základní části I. hokejové ligy ČR. V první části soutěže uzavřel, co se týká produktivity, první tucet hráčů. Na svém kontě má za dvaapadesát utkání jednačtyřicet kanadských bodů (17+24). V týmovém kanadském bodování v play-off náleží pravému křídlu osmá příčka, během devíti střetnutí nastřádal tři kanadské body (2+1).

Ve Zlatopramen Areně padla ve druhém semifinálovém souboji Dukla Jihlava 2:4. Podle Tomáše Čachotského doplatili svěřenci Petra Vlka na neproměňování šancí. „Nemáme se za co stydět, odehráli jsme v Ústí nad Labem dva povedené zápasy. Náš výkon byl dobrý, musíme na to navázat v domácím prostředí a pokusit se zvítězit. Neproměnili jsme vytvořené šance, to proti mančaftu typu Ústí nad Labem je povinností,“ ohlédl se v krátkosti za semifinálovými bitvami třicetiletý hokejista, jenž obě měření sil také porovnal.

„Úvod středečního zápasu se podobal začátku úterního utkání. V prvním zápase jsme na začátku šance využili, ve středu se nám to nepodařilo. Skórovat se naopak podařilo Ústí nad Labem, to určilo ráz zápasu. Soupeř se dostal do větší herní pohody, byl na koni a vedení už nepustil. Přijeli jsme si minimálně pro jedno vítězství, a to se nám povedlo,“ porovnal obě střetnutí odchovanec z Vysočiny, který se vyjádřil i k situaci ze závěru, kdy Jihlavští vstřelili dva slepené góly a málem zápas ještě zdramatizovali.

„Naděje na vyrovnání byla, chtěli jsme s tím něco udělat. Domácí tým si to pohlídal, my jsme opět doplatili na neproměňování šancí. Individuální statistiky jdou v play-off stranou, v play-off bojujeme jako tým, který chce vyhrát. Ať dá branky třeba gólman, pokud vyhrajeme,“ řekla s úsměvem jihlavská devadesátka, jež naznačila taktiku, se kterou by mohla Dukla na vlastním zimním stadioně uspět.

„Musíme být aktivní, mít dobrý pohyb, dobře dobruslovat situace dozadu a především dobře bránit. Góly bychom měli těžit z přesilových her a brejků. Výhoda domácího prostředí se nám osvědčila ve čtvrtfinálové sérii proti Hradci Králové. Výhoda to byla velká a doufám, že na to znovu navážeme a následující utkání zvládneme. Máme skvělé fanoušky, kteří nám jistě hodně pomůžou,“ nechal se slyšet Čachotský.

Letošní ambice nejsou v celku HC Dukla Jihlava pevně stanoveny. „Chceme v letošním ročníku dojít co nejdál. Snažíme se hrát kvalitní utkání s vítězným koncem,“ uzavřel hokejista s extraligovými zkušenostmi z týmů HC Znojemnští Orli a HC Energie Karlovy Vary.