Dukla postrádala nejproduktivnějšího hráče Filipa, který si plnil povinnosti ve Vrchlabí

15.03.2012 / Zdeněk Kamínek ml.

Ačkoli se to zdá býti neuvěřitelné, bylo tomu opravdu tak. Trenéři Petr Vlk a Patrik Augusta se museli ve středečním druhém semifinálovém utkání obejít bez Martina Filipa, nejproduktivnějšího hráče Dukly v play-off (8 zápasů; 4+3). Jihlavská osmnáctka musela odehrát utkání krajského přeboru v rámci kvalifikace o druhou ligu ČR, tj. o třetí nejvyšší hokejovou tuzemskou soutěž.

Čtyřicetiletý útočník Martin Filip si musel plnit povinnosti v týmu z Krkonoš, které má na nestárnoucího matadora výsadní právo. Kvůli utkání musel Filip vynechat prvoligový souboj druhého semifinále mezi Ústeckými Lvy a Duklou Jihlava. V tom nakonec klub z Vysočiny podlehl severočeskému celku 2:4. Mančaft HC Stadion Vrchlabí, za který hokejista s bohatými extraligovými zkušenostmi od středečních 18 hodin nastoupil, změřil v domácím prostředí síly s mužstvem HC Lomnice nad Popelkou. Jednalo se o zápas kvalifikace o druhou hokejovou ligu ČR.

Loňský účastník I. hokejové ligy ČR zvítězil nad Lomnicí nad Popelkou těsně 4:3 (3:3, 0:0, 1:0), výhru zpečetili domácí až v čase 57:21 min. Hosty přestřílelo Vrchlabí v poměru 32:28.

Martin Filip se na zápase podílel dvěma asistencemi, když nejprve v sedmé minutě servíroval puk zcela volnému Martinu Svobodovi, který vyrovnal skóre na 2:2. Ano, během prvních sedmi minut shlédlo 960 diváků už čtyři branky. O druhý bod do svých individuálních statistik se veterán Filip zasloužil při dvojnásobné přesilové hře o téměř šest a půl minuty později. Vrchlabí se dostalo do vedení (3:2) opět díky již zmiňovanému Martinu Svobodovi.

Při minulém měření sil dne 4. 3. 2012 na ledě Lomnice nad Popelkou zvítězili Vrchlabští jednoznačně 5:1. Martin Filip se tehdy jednou sám prosadil a na jednu branku přihrál.

Bilance Filipa je oslnivá, až neskutečná. Během dvaadvaceti zápasů bodoval ve Vrchlabí jednačtyřicetkrát! Zasloužil se o 16 přesných zásahů a o 25 asistencí. Na kontě má také 20 trestných minut.