Dukla Jihlava míří na horký led Znojma

15.08.2012 / Zdeněk Drla

K dalšímu přípravnému utkání, jehož výsledek se započítává do tabulky třetího ročníku Regionálního poháru, vyráží Dukla Jihlava na jih Moravy. Soupeřem jim bude „zahraniční“ tým – Orli Znojmo. Tým trenéra Martina Stloukala se připravuje na druhou sezonu v rakouské mezinárodní EBEL lize. A v přípravě si zatím vede nadmíru úspěšně. Orli se radovali ve třech zápasech z devatenácti vstřelených gólů, inkasovali však třináctkrát. Přinese duel Dukly Jihlava se Znojmem opět gólové hody? To uvidí diváci ve znojemské aréně ve čtvrtek 16. srpna od 17:30 hodin. Pokud do města okurek a vína nevyrazíte osobně, můžete zápas sledovat prostřednictvím tradičního textového onlajnu.

Znojmo: Ofenzivní styl Orlům svědčí, často však inkasují

Tým znojemských orlů pod vedením trenérského dua Martin Stloukal Petr Kučírek se připravuje na druhou sezonu v rakouské mezinárodní EBEL lize a stejně jako v předešlých letech i letos využil možnosti hrát během přípravného období Regionální pohár. Za sebou už mají Orli tři duely. Ze všech odcházeli jako vítězové. Nejprve si poradili s houževnatou Horáckou Slavií Třebíč 6:5 po samostatných nájezdech, dominovali na ledě Písku (7:3), naposledy v úterý otočili v samém závěru domácí přestřelku s Olomoucí (6:5).

Z dosavadních výsledků je patrné, že při zápasech Znojma rozhodně nebývá nouze o góly. A to na obou stranách. „Hráli jsme to, co jsme chtěli, tedy hodně ofenzivní hokej bez starostí o obranu. Všichni se snaží útočit, kreativně se předvést, což mají za úkol,“ zhodnotil zatím poslední vystoupení Znojma v Regionálním poháru trenér Martin Stloukal a vysvětlil tak fakt, proč jeho tým i často inkasuje. „Všichni hráči měli nařízeno, že nesmí bránit,“ uvedl po zápasu v Písku, který byl předčasně ukončen pro hromadnou bitku.

Znojmo sází, stejně jako Jihlava, na mladou gólmanskou dvojici. Branku Orlů prozatím vždy strážil dvaadvacetiletý Filip Landsman, záda mu kryje o necelého půl roku mladší Ondřej Kacetl. Na něj určitě ne zrovna v dobrém vzpomínají jihlavští střelci. Ve čtvrtfinále play-off v předminulé sezoně horkotěžko hledali recept, jak jej překonat (dvakrát skončil zápas ve Znojmě hubeným vítězstvím domácích 1:0, Dukla ale nakonec zvítězila v sérii 4:2 – pozn. aut.). Který z těchto mladíků dostane šanci předvést se v dalším pohárovém utkání?

Jihlava v přípravě poprvé zvítězila

Dukla Jihlava má za sebou už čtyři přípravné zápasy, z toho pouze dva výsledky jsou započítávány do tabulky Regionálního poháru. Trenéři Petr Vlk a Patrik Augusta dávají v přípravě šanci všem hráčům, v sestavě se tak pravidelně objevuje řada mladíků, kteří bojují o stálé místo v kádru. Po těsné prohře s reprezentací Francie (3:4) odehráli jihlavští borci duel s Královskými lvy z Hradce Králové netradičně na ledě extraligových Pardubic, kde remizovali 3:3 (v pozápasových samostatných nájezdech pak byli úspěšnější hosté z Vysočiny – pozn. aut.).
Vstup do bojů o obří putovní pohár se červenožlutým nevydařil. Na třebíčském stadionu podlehli Horácké Slavii fotbalovým výsledkem 0:1. První vítězství v přípravném období tak zaznamenali Dukláci až na čtvrtý pokus. V úterý si poradili před hrstkou diváků na Horáckém zimním stadionu s Pískem 3:1. Jak si povedou v souboji se znojemskými veterány Petrem Pucherem či Markem Uramem? Rozhodne se ve čtvrtek na ledě Znojma.

Tabulka Regionálního poháru

1. Orli Znojmo	      3   2   1   0   0   0   19:13  8
2. HC Olomouc	      3   2   0   0   0   1   11:9   6
3. SK HS Třebíč       2   1   0   0   1   0    6:6   4
4. HC Dukla Jihlava   2	  1   0   0   0   1    3:2   3
5. IHC Písek          4	  0   0   0   0   4    7:16  0

Pozn.: Stav ke 14.8.2012

ZATÍM NEPORAŽENÍ. Orli ze Znojma se ze tří pokusů třikrát radovali z vítězství. Budou se radovat i počtvrté, nebo si body z jihu Moravy odveze Dukla? To je jedna otázka čtvrtčeního rébusu. Druhá zní: Postaví se jihlavským střelcům Filip Landsman, nebo dostane ve znojemské svatyni šanci Ondřej Kacetl? Foto: Rostislav Pfeffer (www.reklamafoto.cz)