Dukla míří na jih Čech. V přípravě ji prověří Písek

29.08.2012 / Zdeněk Drla

Další ze série přípravných duelů je tady. Hokejisté Dukly Jihlava sehrají ve čtvrtek 30. srpna přípravné utkání na ledě Písku. Také tento výsledek se započítává do tabulky Regionálního poháru. Právě s Jihočechy si připsala Dukla v turnaji prozatím jediné vítězství. Trenérské duo Petr Vlk Patrik Augusta bude postrádat minimálně dvojici hráčů.
Zápas mezi Duklou Jihlava a IHC Písek začíná ve čtvrtek 30.srpna v 18 hodin.

Dukla se s jihočeským Pískem utkala v přípravném období před dvěma týdny. Tehdy si jihlavský tým připsal na své konto vůbec první vítězství, když na Horáckém zimním stadionu zvítězil v poměru 3:1. Od té doby se udála řada věcí. Oba čtvrteční soupeři mají za sebou několik dalších utkání, sestavy pro mistrovské boje dostávají zřetelnější kontury.

I když každý z týmů – Dukla i Písek – odehrály jiný počet přípraváků. Zatímco jihlavský tým drží pravidelný zápasový rytmus úterý – čtvrtek a od 14. srpna, kdy se oba soupeři proti sobě postavili naposledy, odehrál čtyři zápasy, Písek vyjel k utkání na led pouze třikrát. Naplánovaný úterní duel Regionálního poháru ve Znojmě vedení prvoligového Písku na sklonku minulého týdne odvolalo s odůvodněním, že se obává o zdraví svých hráčů. První vzájemné střetnutí Písku se Znojmem totiž skončilo hromadnou šarvátkou a bylo v 58. minutě předčasně ukončeno. Nedohrané zůstalo i zatím poslední vystoupení Znojma v poháru minulý týden v Třebíči. Tam se časomíra zastavila na údaji 34:35. Proto Písek v úterý místo cesty do Znojma jenom trénoval.

Písek ještě nevyhrál

Dukla si zatím v přípravě připsala dva vítězství (3:1 doma s Pískem a 4:3 ve Žďáře nad Sázavou – pozn. aut.) a jednu remízu (v prvním přípravném utkání s Hradcem Králové). To Písek ještě v předsezonním období nevyhrál. V šesti zápasech skórovali písečtí hráči pouze devětkrát, inkasovali v jedenatřiceti případech.

Jihlavský útočník Roman Maliník nastoupí do utkání v Písku ve zcela nové roli. Před pár dny se totiž stal otcem. Foto: Zbyněk Zápotočný