4:5sn
(1:2, 3:2, 0:0 - 0:1)

Dukla zvítězila v Písku po samostatných nájezdech

30.08.2012 / Libor Kucza

Jihlavští hokejisté vstoupili do utkání velmi dobře, již první střelu přetavil ve vedení Tomáš Kolafa. Nedlouho poté navýšil vedení červenožlutých barev Radek Hubáček. Hosté dokázali do konce úvodní třetiny pouze snížit. Ve druhém dějství se dařilo o něco lépe domácím zástupcům. Do závěrečné periody tak vstupovaly oba celky za nerozhodného stavu 4:4. Toto skóre také svítilo na světelné tabuli po skončení základní hrací doby. O vítězi utkání musely rozhodnout až samostatné nájezdy, které díky Michalu Veleckému opanovala Dukla. Z jihočeského města na řece Otavě si tak odvezla výhru 5:4.
30.08.2012 18:00, Přípravné zápasy - 0. kolo

IHC Králové Písek

Halmoši - Kanov, Semrád, Klement, Petráček, Boháč, Drtil - R. Heřman, Šperger, Polodna - Ferebauer, Vaniš, Sedláček - Kučera, Strnad, Čurda - Vlček, Bernad, Kužel
4

HC Dukla Jihlava

Novotný - Ficenc, Kaláb, Kolafa, Štebih, Jícha, Dobrovolný, Podlipnik, Jaroš - Hubáček, Polcar, Vysloužil, Maliník, Velecký, Hodek, Zeman, Čachotský, Jeslínek, Matějka, Kadlec, Malec
5
Branky a nahrávky: 9. Vlček (pen.), 23. Drtil, 28. Kučera (Petráček, Čurda), 38. Šperger (Strnad) - 2. Kolafa, 7. Hubáček (Malec), 22. Čachotský, 37. Velecký (Čachotský), rozh. nájezd Velecký. Rozhodčí: Dvořák - Šperl, Flegl. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:5.

Průběh utkání

Úvodní minuty střetnutí zcela ovládla hostující Dukla Jihlava. Již ve 2. minutě totiž rozsvítil červené světlo za ex-jihlavským Halmošim Tomáš Kolafa – 0:1. V čase 06:17 uháněli do přečíslení Ondřej Malec a Radek Hubáček. Druhý jmenovaný pak po pasu svého kolegy navýšil vedení jihlavských hokejistů – 0:2. Písečtí však se snížením příliš neotáleli. Za faul na ujíždějícího Filipa Vlčka bylo nařízeno trestné střílení. A sám faulovaný provedl bekhendový blafák excelentně – 1:2.

Sotva byla zahájena druhá perioda, skórovali hosté znovu. Tomáš Čachotský napřáhl na modré čáře a nenápadnou ranou překonal píseckého brankáře – 1:3. Domácím se ale podařilo díky brankám Tomáše Drtila a Franka Kučery srovnat. Ještě jednou odskočili hosté jihočeským borcům, a to když ve 37. minutě zakončil do prázdné brány Michal Velecký – 3:4. Hnedle další střídání však Písek vyrovnal, šťastným střelcem se stal Zdeněk Šperger – 4:4.

Ve třetí třetině již branka nepadla, a tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. Jako první se představil Michal Velecký, který s přehledem proměnil. Tato branka se ukázala jako rozhodující, neboť ani jeden z následných exekutorů se neprosadil. Zástupci krajského města Vysočiny tak zvítězili v Písku 5:4 po samostatných nájezdech.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (asistent trenéra Dukly Jijlava): Myslím si, že to dnes byl pro oba celky zasloužený bod, protože se hrál vyrovnaný zápas. V utkání jsme se sice dostali do vedení, ale obdrželi jsme branku z penalty. V celém zápase bylo vidět spousta šancí a hokej nahoru dolů. My jsme měli menší rezervy v obraně. Naopak vyzdvihnout mohu to, že jsme dali tři góly v přesilových hrách. Při penaltách zatím zkoušíme vhodné hráče, abychom věděli, koho nasadit na nájezdy v sezoně. Michal Velecký ukázal, že je střelecký typ.

Jan Kanov (obránce Písku): Začátek zápasu nebyl z naší strany nejlepší, pak jsme ale začali předvádět hru, jakou bychom se rádi prezentovali v sezoně. Myslím si, že to s námi Dukla neměla vůbec jednoduché. Několikrát se ozval z hlediště i potlesk, což jsme v minulé sezoně tolikrát nezažili. Něco takového je samozřejmě hodně příjemné. Doufám, že na dnešní hru dokážeme navázat i v dalších zápasech.