Poslední zápas přípravy by nás mohl nakopnout do sezony, věří Michal Velecký

06.09.2012 / Miroslav Fantal, Tomáš Schmiedt

Zatímco úvod přípravy jihlavské Dukle příliš nevyšel, v posledních pěti zápasech se tým trenéra Petra Vlka ukázal v dobrém světle. Pouze jednou mužstvo z Vysočiny prohrálo, ostatní duely dotáhlo do vítězného konce. Jako poslední to odnesli olomoučtí Kohouti, kterým Dukla vrátila domácí porážku i s úroku. Na Hané zvítězila 4:1. Dva kanadské body za gól a asistenci nastřádal v generálce na jubilejní dvacátý ročník první ligy útočník Michal Velecký.

I když se pro obě mužstva jednalo o generálku na nový ročník první ligy, větší motivaci měli hráči s kohoutem na prsou. V případě jakéhokoli vítězství by totiž Hanáci ovládli letošní Regionální pohár. Plány domácího celku ale vzaly za své už v první třetině, kdy Dukla soupeře gólově přestřílela.

„Do první třetiny jsme sice nenastoupili příliš důrazně, ale podařilo se nám ve vlastním oslabení vstřelit branku, která mužstvo nakopla. Postupem času jsme začali hrát důrazněji a přidali jsme další dva góly,“ popisuje úvodní dvacetiminutovku Michal Velecký.

V závěru první části pak ale byl do konce utkání vyloučen Michal Jeslínek, který se provinil nebezpečnou hrou vysokou holí. „Byl to velmi sporný zákrok. Podle mě ale určitě ne na trest do konce zápasu. Rozhodčí to přehnal, i náš trenér se hodně zlobil,“ vrací se k momentu z osmnácté minuty.

Hostující útočník navíc vyfasoval také pětiminutový trest, během něhož se domácí celek jedenkrát prosadil. „Mohli jsme inkasovat více branek, ale domácím se tolik nedařilo,“ komentuje dlouhé oslabení Dukly zanedlouho pětadvacetiletý forvard. „Olomouc pak měla i trestné střílení, ale domácí hráč ho dobře nezakončil,“ pokračuej Michal Velecký ve výčtu neproměněných šancí soupeře.

V prostředním dějství se ani jedno mužstvo střelecky neprosadilo, přestože šance na obou stranách k vidění byly. „Ve druhé části obě mužstva bojovala a bojovala, ale střelecky se neprojevila ani Olomouc ani my,“ shrnuje druhých dvacet minut Velecký.

„Poté už jsme takticky drželi výsledek, považuji to za zvládnuté utkání,“ libuje si po vítězství nad kvalitním soupeřem.

Důvodem k jeho radosti nebylo pouze vítězství jeho celku nad silným týmem Olomouce, ale také zisk dvou kanadských bodů. Na druhý gól svého týmu asistoval, ten třetí pak sám vstřelil. „Věděl jsem okamžitě, že musím hned zakončit. Kotouč jsem vytáhl zpoza hráče a vystřelil,“ prozrazuje o momentu, díky němuž vedla Dukla už o tři branky.

Zápasem v Olomouci skončila nepříliš oblíbená část sezony s názvem letní příprava, ve které tým trenéra Petra Vlka nejprve strádal, později se však rozehrál. „Když to vezmeme v globálu, tak za nás nastoupilo hodně hráčů. Až v posledních dvou třech utkáních hrála sestava, která by měla být v sezoně. Příprava nebyla tak hrozná, výsledky sice nebyly nejlepší, ale postupem času jsme se zlepšovali,“ zhodnotil přípravu mužstva kouč Dukly, který v minulosti trénoval také olomoucký tým.

„Jsem spokojený, že jsme konečně porazili někoho silnějšího. Poslední zápas přípravy by nás mohl nakopnout do sezony,“ navazuje na slova trenéra Vlka Michal Velecký.

Už za necelý týden se na sedmi stadionech po celé zemi rozběhne nová soutěž, na jejímž konci budeme znát dva účastníky baráže. „Určitě je stále co zlepšovat, ale doufám, že na středu bude celý tým připraven,“ zakončuje rozhovor útočník Dukly Jihlava.

GÓLOVÁ RADOST. Michal Velecký a jeho oslava třetího gólu v brance Olomouce. Jihlavská Dukla zvítězila na olomouckém ledě v generálce před novou sezonou 4:1. Foto: Eva Holásková (www.hc-olomouc.cz)