1:4
(1:3, 0:0, 0:1)

Dukla zakončila přípravu výhrou v Olomouci

06.09.2012 / Miroslav Fantal

Jihlavská Dukla uspěla v generálce před novou prvoligovou sezonou. Z Olomouce si veze vítězství 4:1.
Hosté z Vysočiny šli do vedení již ve druhé minutě, kdy se ve vlastním oslabení prosadil Michal Jeslínek. Stejný hráč se v závěru první dějství stal smutným hrdinou posledního vystoupení Dukly v Regionálním poháru, když za vysokou hůl putoval předčasně do sprch. Dukla ale byla i bez jedné z opor střelecky při chuti, druhý gól přidal Roman Maliník, ex-šumperský Michal Velecký zvyšoval už na 3:0. Richard Diviš dokázal vykřesat alespoň malou jiskřičku naděje pro Olomouc v závěru první třetiny, víc radosti ale Kohoutům jihlavský gólman Filip Novotný nedopřál. Konečnou podobu skóre dal v 52. minutě Daniel Hodek.
Vítězství Dukly v Olomouci a Třebíče v Písku rozhodly o tom, kdo se stane držitelem putovního Regionálního poháru, o který se v přípravném období hrálo. Již podruhé v řadě ho získali hráči Horácké Slavie, Olomouc skončila druhá, Dukle patří čtvrtá příčka.
06.09.2012 18:00, Přípravné zápasy - 0. kolo

HC Olomouc

Kašík – Cartelli, Nedbálek, Bartoň (C), Ondrušek, Lhotský, Valenta, Janáček, Staněk – Kucharczyk, Diviš, Kolouch – Švaňhal, Herman, Kucsera – Rác, Heža, Zbořil – Smetana, Vodný
1

HC Dukla Jihlava

Novotný – Ficenc (C), Kolafa, Kaláb, Jícha, Podlipnik, Jaroš, Stebih – Maliník, Čachotský, Jeslínek – Malec, Hubáček, Hodek – Zeman, Pometlo, Vysloužil – Velecký, Filip, Polcar
4
Branky a nahrávky: 19. Diviš (Kucharczyk) - 2. Ficenc (Filip), 13. Maliník (Čachotský, Velecký), 16. Velecký (Čachotský), 52. Hodek (Hubáček, Malec). Rozhodčí: Přikryl – Novotná, Novotný. Vyloučení: 3:2, navíc Diviš (OLO) 10 min. OT - Jeslínek (JIH) 5 + do konce utkání za vysokou hůl. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 418. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.

Průběh utkání

Vstup do utkání vyšel lépe hráčům z Vysočiny, kteří se už ve druhé minutě dostali do vedení. Skóre utkání otevřel ve vlastním oslabení Tomáš Ficenc. Domácí tým měl problémy dostat se do zakončení, v útočné hře tak pokračovalo mužstvo Jihlavy.

Ve třinácté minutě lovil Libor Kašík kotouč podruhé ze své sítě, bekhendem překonal domácího gólmana Roman Maliník. Aby toho nebylo pro domácí celek málo, za tři minuty inkasoval znovu. Na rozdíl tří branek navyšoval Michal Velecký.

Kohoutům se podařilo snížit až v závěru první třetiny. Přečíslení dvou na jednoho využil Richard Diviš.

Zatímco v první části viděli diváci čtyři branky, v té druhé si museli nechat zajít chuť. Ani jeden z gólmanů kotouč za svá záda nepustil. Největší šanci si připravil domácí Staněk, který po faulu na svou osobu zahrával trestné střílení. Obránce Mory ale střelou z mezikruží nezamířil přesně.

Pokud Olomoučtí chtěli zaútočit na prvenství v Regionálním poháru, museli bezpodmínečně zabrat. V souběžně hranném utkání totiž Třebíč vedla na ledě Písku. Všechny naděje Hanáků však pohasly ve dvaapadesáté minutě, kdy procpal puk za záda gólmana Mory Daniel Hodek.

V posledních minutách se už na ledě příliš zajímavých věcí neudálo, Jihlavští tak oplatili soupeři porážku z prvního vzájemného střetnutí, kdy Olomouc vyhrála 2:1.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (HC Olomouc): První třetinu jsme nehráli špatně, dostali jsme ale zbytečné tři góly, od kterých se utkání odvíjelo. Nemůžeme ale říct, že jsme hráli vyloženě špatně. I zbývající dvě části podle mě byly z našeho pohledu dobré. Máme problémy se zakončením a důrazem před brankou. Doufám ale, že i to se zlepší s důležitostí zápasu. Pár hráčů jsme nechali pro dnešek sedět, protože měli menší zranění. Byla to příprava, vše se začne počítat od středy. Myslím, že na Šumperk budeme, až na Jirku Dopitu, v plné síle.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): S výsledkem jsme spokojeni. V první třetině jsme se sice dostali do tříbrankového vedení, ale domácí měli více ze hry. Počet střel byl asi 16:4. Z minima jsme toho využili hodně. Poté, co jsme přestáli pětiminutové vyloučení, kdy jsme inkasovali jednu branku, to ustálo. Další průběh z naší strany byl mnohem lepší.