Prvním soupeřem Dukly v nové sezoně budou Královští lvi

11.09.2012 / Zdeněk Drla

Je to tady! Končí nekonečné letní čekání na start nové hokejové sezony. Dukla Jihlava ji zahájí dvěma domácími zápasy. Ve středu 12. září přivítá na Horáckém zimním stadionu Královské lvy z Hradce Králové, v sobotu 15. září pak v prvním regionálním derby Horáckou Slavii Třebíč. Všechny domácí zápasy Dukly Jihlava v sezoně 2012/2013 začínají v tradičních 17:30 hodin, vstupné zůstává stejné jako v minulé sezoně, tedy 70 korun. Pokud si fanoušci pořídí permanentku na celou sezonu, zaplatí za ni 1400 korun a mohou shlédnout šestadvacet domácích duelů týmu s Ježkem na dresech.

Na začátek silný Hradce Králové

Bez dvou týdnů je to přesně půlrok, kdy se Dukla Jihlava naposledy představila v mistrovském zápasu před domácím publikem. Toto dlouhé čekání na „opravdový mač“ končí, ve středu 12. září sehraje Dukla po letním přípravném období první ostrý zápas. A oproti předchozím letům ji čeká silný soupeř. Při startu v posledních třech ročnících musel jihlavský tým čelit celkům, kterým pak v sezoně povětšinou patřily příčky v druhé polovině prvoligové tabulky. Loni a předloni se v prvním kole potkal s Berounem, na prahu sezony 2010/2011 s Třebíčí. Ve všech třech případech Dukla zvítězila.

Nyní ji čeká ale opravdu velká výzva v podobě ambiciozního Hradce Králové. Tým, který patří dlouhodobě mezi šestici silných prvoligistů, prošel přes léto řadou změn. Klub z východočeské metropole změnil během pauzy logo i název, od nové sezony bude ve všech soutěžích vystupovat jako Královští lvi Hradec Králové. Změna nastala i na trenérských postech. Lodivodem hradeckých hokejistů se stal Martin Hosták, který si coby asistenta vybral svého kolegu televizního experta Davida Pospíšila. Změn doznal i hráčský kádr, v týmu skončilo několik výrazných opor – Jiří Kadlec, Martin Koudelka nebo Ondřej Poživil, Hradec ale na druhou stranu hlásí i posily. K těm nejvýraznějším patří Petr Haluza, Luděk Brož nebo David Švagrovský. V dresu lvů působí i ex-jihlavský Vladimír Říha.

Hradecké potíže s halou

Letní přípravné období Královských lvů poznamenala nepříjemné tahanice mezi městem a nájemcem hokejové haly o platnosti smlouvy. Kvůli ní nebyl dlouhou dobu v Hradci k dispozici led ani v jedné hale, klub tak musel například zrušit první přípravný zápas právě s Jihlavou. Azyl našli Lvi v pardubické ČEZ Areně, kam dojížděli na tréninky a sehráli tam i přípravné zápasy. Nyní trénují v malé hale v Hradci Králové, velká arena zatím podle dostupných informací led nemá.

Start ve středu v 17:30. Přijďte včas!

Přípravné období ale skončilo a na programu jsou teď mistrovské zápasy. Základní část první ligy má 52 kol, hracími dny jsou středa a sobota, fanoušci vyrazí na hokej i šestkrát v pondělí a dvakrát ve čtvrtek (rozpis zápasů Dukly Jihlava zde.). A Královští lvi budou prvním týmem, který prověří připravenost družiny trenéra Petra Vlka na novou sezonu.

Zajímavý duel prvního kola nového soutěžního ročníku druhé nejvyšší hokejové soutěže v České republice začíná na jihlavském Horáckém zimním stadionu ve středu 12. září 2012 v 17:30 hodin. Pro fanoušky bude připravena tipovací soutěž se společností K+B Expert elektro (sledujte webové stránky www.hcdukla.cz nebo oficiální profil HC Dukla Jihlava na Facebooku), o druhé přestávce pak tradiční divácká soutěž na ledě.

LOŇSKÉ ČTVRTFINÁLE. V minulé sezoně svedla Dukla s Hradcem sedmizápasovou bitvu ve čtvrtfinále play-off. Od té doby se hodně změnilo. Hradec změnil logo i název, tým opustil dlouholetý tahoun Martin Koudelka (vpravo). Východočeši ale hlásí na druhou stranu řadu posil. Foto: Zbyněk Zápotočný

Vstup na Horácký zimní stadion

Vstupné na jednotlivá utkání první hokejové ligy se pro novou sezonu 2012/2013 nemění, zůstává na stejné výši jak v sezoně minulé, tedy 70 korun. Za stejnou částku si mohou fanoušci pořídit i permanentku na celou základní část. Šestadvacet kol je vyjde na 1400 korun (ušetří tak 420 korun).

Pro utkání první hokejové ligy budou návštěvníkům Horáckého zimního stadionu k dispozici tři pokladny (při exponovaných zápasech, jakými jsou například regionální derby nebo play-off, pak čtvrtá mobilní u vstupu F). Hlavní pokladna je umístěna u nového vstupu G v ulici Tolstého naproti Vysoké škole polytechnické. Ta se otevírá vždy v den utkání v 15:30 hodin. Další dvě pokladny budou otevřeny v 16 hodin u vstupu C směrem zparku.

Pro vstup na stadion mohou fanoušci využít čtyřech vchodů. Všechny jsou osazeny všesměrovými čtečkami kódů a čipů, takže není rozdíl v tom, zda budou chtít na hokej jít s permanentkou, plastovou nabijecí kartou nebo papírovou vstupenkou s čárovým kódem. Vchody se otevírají hodinu před začátkem zápasu, tedy v 16:30 hodin.

Dva turnikety jsou u vstupu G u hlavní pokladny, tři na vstupu C z parku, po jednom pak u vstupů A (schody na hranici HZS a nové haly směrem z parku) a F – na rohu u Pivovaru (tento vstup bude při exponovaných zápasech vyhrazen pro hostující fanoušky).

Držitelé VIP karet mají vyčleněn speciální vstup D (od Pivovaru, vedle Pivnice Posilovna). Tento vstup je osazen turniketem, který umožní vstup pouze pro držitele těchto karet.