Dukla vyráží poprvé ven. Zkrotí Ústecké Lvy?

18.09.2012 / Zdeněk Drla

Jihlavská Dukla poprvé v nové sezoně vyráží k venkovnímu utkání. A to hned na horký led Ústeckých lvů. Severočeský tým sice prošel během letní pauzy řadou obměn a nové klubové vedení oznámilo výrazné snížení rozpočtu, výsledky v přípravě i v dosavadních dvou odehraných ligových zápasech ukazují, že Slovan je ve formě a na novou sezonu dobře připraven. Duklu proto nečeká ve Zlatopramen Areně lehký zápas. Po půl roce se postaví svému sokovi ze semifinálových bojů v závěru minulé sezony, jenž finálovou partii s Chomutovem o extraligovou baráž dotáhl až do sedmého zápasu.
Utkání třetího kola první ligy mezi HC Slovan Ústečtí lvi a a HC Dukla Jihlava začíná na ústeckém zimním stadionu ve středu 19. září v 17:30 hodin a vy jej můžete sledovat prostřednictvím tradičního textového onlajnu.

Ústecký Slovan patřil několik let v řadě společně s Chomutovem k lídrům prvoligového pelotonu. I přes změny ve vedení a výrazné snížení rozpočtu, ke kterým došlo v severočeském klubu, se nebude chtít své pozice na špici druhé nejvyšší tuzemské soutěže vzdát. Ostatně to dal jasně najevo v přípravném období i při startu mistrovských bojů nové sezony.

⇒Výsledky Ústeckých lvů

V přípravě:
Most - Ústí nad Labem 	 	2:2
Ústí nad Labem - Slavia 	2:2
Benátky n.J. - Ústí nad Labem 	5:4
Ústí nad Labem - Litoměřice 	9:2
Kladno - Ústí nad Labem 	3:4
Litvínov - Ústí nad Labem 	1:1
Kadaň - Ústí nad Labem 	        2:2
Ústí nad Labem - Most 	 	4:2
Ústí nad Labem - Benátky n.J. 	3:1
Ústí nad Labem - Litvínov 	4:1
Slavia - Ústí nad Labem 	8:0

V lize:
Ústí nad Labem - Benátky n.J.   4:3(sn)
Kadaň - Ústí nad Labem          3:5

Ústečtí lvi prošli během letní pauzy několika obměnami. Tou nejvýraznější byly výměny na vedoucích postech. Novým generálním manažerem klubu se místo Roberta Kysely stal bývalý kapitán Ústí a hokejový univerzál Jan Klobouček. Po sezoně, která pro Lvy skončila ve finále play-off, kde nestačili na severočeského rivala z Chomutova (mimochodem tomuto týmu přenechalo Ústí po sezoně 1996/1997 - tehdy skončilo s bilancí devatenácti proher, šesti remíz a sedmadvaceti porážek a rovnými 200 obdrženými góly na 12. místě – prvoligovou licenci, samo pak tři sezony hrálo druhou ligu, zpět do první postoupilo v sezoně 1999/2000 - pozn. aut.), ještě na několik zápasů oblékl Klobouček pardubický dres a v extraligovém finále vybojoval na závěr aktivní hráčské kariéry mistrovský titul.

Nepokračuje ani hlavní kouč Petr Rosol. Novým trenérem hokejistů Ústí se stal sportovní manažer Slovanu Jaromír Šindel, jenž si jako nejbližšího spolupracovníka na lavičku vybral ex-hradeckého trenéra Jiřího Mičku. Z týmu odešly některé opory. Ústí se už nemůže spoléhat například na služby gólmana Pavla Francouze, veterána Jana Alinče nebo Miroslava Třetiny, který zamířil na hostování do Havlíčkova Brodu. I tak ale je soupiska Ústeckých lvů plná zvučných jmen. Branku budou strážit velezkušený Zdeněk Orct s Vladislavem Koutským, respekt budí i hráči v poli - Daniel Boháč, Robin Kovář, Jaroslav Roubík, Lukášové Poživil a Handlovský nebo obrovitý Zbyněk Sklenička.

Ústečtí lvi v přípravném období před vlastními diváky neprohráli. Venku poznali hořkost porážky pouze dvakrát, o gól v Benátkách nad Jizerou (4:5), v generálce na ligu pak utržili těžký debakl na Slavii, kde prohráli 0:8. Do ligy ale vstoupili úspěšně. Po dvou odehraných kolech mají na svém kontě pět bodů za výhru 4:3 po samostatných nájezdech doma s Benátkami a vítězství 5:3 na ledě houževnaté Kadaně.

POVÝŠIL. Hokejový univerzál Jan Klobouček už není kapitánem Ústeckých lvů. Stal se generálním manažerem klubu. Snímek pochází ze čtvrtého semifinále play-off sezony 2011/2012, ve kterém Dukla prohrála 0:3. Byl to poslední zápas sezony před jihlavským publikem. Foto: Zbyněk Zápotočný

Program 3. kola: středa 19. září 2012

SK Horácká Slavia Třebíč - Královští lvi Hradec Králové (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Dukla Jihlava (17:30)
BK Mladá Boleslav - HC Benátky nad Jizerou (17:30)
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Most (17:30)
HC Olomouc - SK Kadaň (18:00)
IHC Písek - Salith Šumperk (18:00)
HC Berounští Medvědi - HC Stadion Litoměřice (18:00)