3:1
(1:1, 1:0, 1:0)

Tři body zůstaly na severu Čech. Dukla se musela před ústeckými Lvy sklonit

19.09.2012 / Šárka Kulhánková

Jihlavským hokejistům se vstup do útkání příliš nevydařil, neboť již ve 2. minutě otevřel skóre po chybě červenožlutých ve středním pásmu David Tůma. Že se chybička vloudí však poznali i domácí borci. Minelu Lvů potrestal nemilosrdně Michael Polcar. Ve druhé třetině se podařilo prosadit pouze Severočechům. V závěrečné periodě poté zásluhou Davida Ludvíka zpečetili brankový účet souboje. Mužstvo s Ježkem na prsou tak podlehlo ve Zlatopramen Areně Ústí nad Labem 1:3.
19.09.2012 17:30, 1. liga ČR - 3. kolo

HC Slovan Ústí nad Labem

Koutský - Poživil, Černý, Pavlík, Sklenička, Hořava, Špelda, Brož, Holomek - Kovář, Roubík, Ludvík - Matai, Rod, Handlovský - Tůma, Sýkora, Čermák - Kloz, Boháč, Laš
3

HC Dukla Jihlava

Novotný - Drtina, Ficenc, Kolafa, Podlipnik, Dobrovolný, Zadražil, Kaláb - Hodek, Hubáček, Malec - Jeslínek, Filip, Zeman - Velecký, Maliník, Čachotský - Polcar, Pometlo, Vysloužil
1
Branky a nahrávky: 2. Tůma (Čermák, Sýkora), 33. Roubík, 44. Ludvík (Roubík) - 14. Polcar. Rozhodčí: Zubzanda - Flegl, Zíka. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 1735. Střely na branku: 37:21. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

Průběh utkání

Po úvodním buly se dopředu ihned vrhli hosté. Žádná velká akce z toho ale nebyla. Když se ovšem dostali do protiútoku ústečtí hokejisté, využili svou šanci, jak se patří. Čermák dostal do jízdy pas na modrou čáru, naznačil střelu a následně přihrál ve vedlejší koleji najíždějícímu Davidu Tůmovi, který zametl puk do prázdné klece. Domácí pak několikrát výrazně ohrozili Novotného svatyni. Gólová příležet se naskytla třeba Klozovi, který minul cíl pouze o pár centimetrů.

Na jihlavské straně se o štěstí pokusil například Malec nebo Hubáček. I přesto, že žlutomodří byli aktivnější, stav necelých sedm minut před závěrem první třetiny změnili hráči Dukly. Stalo se tak po chybě ústeckého obránce, kterého v rohu kluziště obral o puk Michael Polcar. Ten s pukem vybruslil okamžitě před Koutského, jehož si kličkováním nejprve položil na zem a pak už jen zavěsil do sítě. Slovan pak ještě několikrát atakoval jihlavskou bránu, avšak marně.

Hra v úvodu druhé části nepřinesla nic zajímavého. Většinu času se hrálo ve středním pásmu. Na straně domácích se mohl prosadit Čermák či Roubík. Čermák ovšem jen těsně minul a Roubíkova střela skončila v náručí Novotného. V sedmadvacáté minutě přišlo i první vyloučení zápasu. Na trestnou lavici zamířil jeden ze žlutomodrých a hosté měli k dispozici dvouminutovou početní výhodou. Té si ale příliš neužili, protože po padesáti vteřinách usedl na druhý konec lavice hříchu i jihlavský hráč. Žádný z týmů však přesilovku nevyužil.

V polovině utkání se naskytla obrovská šance opět Čermákovi, který ujížděl po levém křídle sám na branku. Novotný ovšem zůstal ve střehu a zmařil Čermákův několikátý pokus. V osmatřicáté minutě se skóre změnilo na 2:1. Jaroslav Roubík našel puk v útočném pásmu a naprosto ztrapnil defenzivu Dukly, když se prosmýkl mezi dvěma hráči a z pravého kruhu vyslal dělovku na nepřipraveného gólmana hostí, kterou se snažil blokovat ještě třetí jihlavský hokejista, jenže marně. Ústí pak ještě párkrát zahrozilo v obranném pásmu žlutočervených. Jedna z akcí dokonce skončila břevnem. Tým z Vysočiny již ve druhé periodě ústecké mužstvo nikterak neohrozil.

Po prvním vhazování třetí třetiny zaútočila Dukla ihned na bránu, což si ale Slovan nenechal líbit a oplácel stejnou mincí. To se mu i vyplatilo, protože poté, co se na delší dobu usadil v útočném pásmu, padl gól, který znamenal odskok na 3:1. Po střele od modré se puk odrazil mezi dva hostující hráče a Davida Ludvíka. Ludvík se dokázal nejlépe zorientovat a z mezikruží propálil vše, co mu stálo v cestě. Jihlava se mohla pokusit snížit stav o chvíli později díky přesilové hře. Během ní se ale nedokázala na stálejší dobu usadit v útočné třetině a střely žlutočervených hokejistů také nijak výrazně neohrozily svatyni Koutského.

Sedm minut před koncem utkání zazvonila po akci domácích tyč Novotného klece a bezprostředně poté se za ní strhla i potyčka mezi Handlovským a Malcem, přičemž domácí hráč složil jihlavskou devadesát jedničku k zemi. Oba putovali za svůj prohřešek na dvě minuty k časoměřičům a hrálo se čtyři na čtyři, což ale stav neovlivnilo, neboť se aktéři na ledě pohybovali z jedné poloviny kluziště na druhou. Lvi pak ještě znepříjemňovali poslední minuty zápasu Novotnému, který se ve své svatyni ještě pěkně zapotil. Žádná branka už ale nepadla a žlutomodří si připsali na konto další výhru.

Ohlasy trenérů

Jiří Mička (HC Slovan Ústečtí Lvi): "První střídání nám nevyšlo podle představ, ale následně jsme se prezentovali pohlednou akcí. Vytvořili jsme si i další šance, které jsme neproměnili. Mohli jsme jít do šatny s větším klidem a s náskokem dvou gólů. Dopustili jsme se však hrubé chyby v obraně, čehož soupeř zkušeně využil. V kabině jsme si řekli, že musíme hrát důrazněji. Naštěstí se to zlepšilo a vstřelili jsme dvě branky. Přežili jsme čtyři oslabení, která jsme ubránili velice dobře. Se třemi body jsme spokojení."



Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): "Odehráli jsme velmi bojovné utkání, ale na body jsme nedosáhli. Byla vidět snaha, ale inkasovali jsme po jednoduchých individuálních chybách, a to zápas rozhodlo. Soupeř hrál dobře směrem dopředu i dozadu, ale my si nevytvořili dostatek kvalitních brankových příležitostí. Zlomový byl třetí gól, který jsme obdrželi v úvodu třetí části. Poté jsme měli k dispozici dvě přesilové hry, ale naše střela dvakrát těsně minula břevno. Ústí nad Labem má velice kvalitní mužstvo, ale s výsledkem jsme mohli ještě něco udělat. Naším cílem v letošní sezóně je porvat se o širší baráž. Soutěž je ale ještě dlouhá."