Dnes nemusím být smutný, usmíval se Michal Jeslínek

27.09.2012 / Kamil Nečas

Tři výhry a tři prohry – taková je bilance Dukly po šesti odehraných kolech tuzemské druhé nejvyšší ligy. Naposledy přivítali Jihlavané na domácím ledě Písek. Ačkoliv měly oba týmy před zápasem stejný počet bodů, tj. 6, herní rozdíl mezi nimi byl patrný hned od počátku. Po první třetině svítil na časomíře stav 2:0, nakonec se výsledek ustálil na 7:1. „Potřebovali jsme vyhrát, což se nám naštěstí povedlo,“ shrnul to nejdůležitější do jedné věty třígólový střelec Michal Jeslínek.

Dukla na úvod sezóny „schytala“ poměrně těžký los – již se střetla s ex-extraligovou Boleslaví, sehrála derby s Třebíčí, narazila na obrozený Hradec a nechyběli ani silní soupeři z Ústí a Olomouce. I když výkony týmu nebyly špatné, v pěti kolech to stačilo jen na šest bodů. „Potřebovali jsme navázat na dobré výkony, které jsme předvedli. A hlavně jsme potřebovali vyhrát, což se nám naštěstí povedlo,“ říká Michal Jeslínek. Kromě prvního zápasu s Hradcem Jihlava pokaždé prohrála úvodní dvacetiminutovku. Ve středu však bylo vše jinak. A jak je vidět, hráčům s ježkem na prsou úspěšné začátky svědčí. „V první třetině jsme dali dva góly, čímž jsme se uklidnili. Poté už jsme si zápas vlastně jen pohlídali,“ nastiňuje klíč u úspěchu dravý útočník.

Právě Jeslínek se velkou měrou na drtivém vítězství podepsal. Konkrétně si připsal čtyři body, za vůbec první jihlavský hattrick v této sezóně a asistenci. Při takové porci už je obtížně vybavit si, kterému gólu předcházela jaká situace. „Při první brance se ke mně odrazil puk, já jsem využil toho, že šli beci proti mně, a naštěstí to tam propadlo,“ začíná statečně výčet svých branek momentálně nejúspěšnější střelec Dukly. Poté se trochu zarazí: „Druhý gól...jo, už vím! To bylo při přesilovce, Velda (Michal Velecký – pozn.aut.) mi to tam namazal, já jen vystřelil a spadlo to tam. No a při tom třetím se mi Velda trefil do kotníku a já už to tam nějak dorazil,“ směje se.

V pondělním utkání s Boleslaví vsítila Dukla, stejně jako v dalších dvou prohraných zápasech, jedinou branku. Naopak ve středu s Pískem se dokázala prosadit hned sedmkrát. Jak je vůbec takový výkyv v efektivitě možný? „Sami nevíme, co za tím je,“ krčí rameny Tomáš Čachotský, jenž se blýskl dvěma asistencemi. „Samozřejmě, že kdybychom věděli, co za tím vězí, tak na tom zapracujeme a pokusíme se to odstranit. Ale asi je to dané – někdy napadá do brány vše, jindy se naopak strašně nadřeme na jediný gól a trápíme se v koncovce. Takové zápasy už jsme taky sehráli,“ pokračuje miláček jihlavského publika.

Využité početní výhody a hodně gólů zajistily Jihlavě další tři body. „To, že jsme proměnili přesilovky, byl jeden z aspektů výhry,“ souhlasí Čachotský. „Myslím si, že třeba v utkání s Třebíčí jsme byli lepší při hře pět na pět, ale oni využili dvě přesilovky, my žádnou. Proto jsme prohráli a přišli o body,“ připomíná první derby trpce. „Hrajeme na 100% pořád, snažíme se dávat góly v každém zápase, ale ne vždycky to tam padá,“ dodává Jeslínek. „Dnes se nám to naštěstí podařilo. A po vyhraném zápase je hned všechno veselejší. Dnes ani nemusím být smutný,“ usmívá se útočník s dvaadevadesátkou a nepřímo tak naráží na povzdechnutí, které pronesl právě po prohraném souboji s Horáckou Slávií.

Fanouškům nezbývá nic jiného než věřit, že se v hráčích probudili střelci, a chodit své oblíbence podpořit k co nejlepším výkonům. „Bylo by fajn, kdyby padlo tolik branek i za týden, když hrajeme s Brodem, ale to se nepovede vždycky,“ uvažuje o dalším domácím zápase Michal Jeslínek. K tomu má ještě co říct i Tomáš Čachotský: „Já jen doufám, že jsme se teď zase nevystříleli. Bylo by dobré, kdybychom začali nějakou vítěznou šňůru.“