Dukla přivítá v derby lídra soutěže z Havlíčkova Brodu

02.10.2012 / Zdeněk Drla

Není lehkých soupeřů. A nebo taky: Derby nemá dopředu favorita. To jsou staré pravdy. Zda se potvrdí, to se dozví diváci na Horáckém zimním stadionu ve středu 3. října, kdy Dukla Jihlava v rámci osmého kola první ligy přivítá regionálního rivala z Havlíčkova Brodu. Rebelové zažívají parádní vstup do nového soutěžního ročníku a po sedmi odehraných kolech jsou v tabulce na prvním místě, Dukla je osmá. Podle pohledu na tabulku by měli mít navrch havlíčkobrodští hráči. Ale jak již bylo řečeno, derby nemá favorita...
Zápas mezi Duklou Jihlava a Havlíčkovým Brodem začíná na Horáckém zimním stadionu ve středu 3. října 2012 v 17:30 hodin. Brány stadionu se otevřou o hodinu dříve.

Zápasy mezi Duklou Jihlava a havlíčkobrodskými Rebely již několik let, vlastně už od návratu Brodu do první ligy, plní stadiony v obou městech. A bývá na co koukat. A bude i ve středu. Atraktivnější duel osmé kolo první ligy nenabízí.

Rebelové jsou po sedmi kolech první a jako jediný tým celého prvoligového pelotonu se mohou pochlubit tím, že ještě ani jednou neprohráli. Ve všech sedmi kolech bodovali. Dukla tak má o motovaci postaráno. Kromě toho, že je načase prolomit smůlu v derby zápasech, je třeba bodovat i kvůli zatím ne příliš lichotivému postavení v tabulce. Jihlava je osmá s deseti získanými body.

Rebelové v čele statistik

Při pohledu do statistik první ligy zaujmou jména na prvních místech. Vedoucího ústeckého Jaroslava Roubíka s patnácti body pronásledují hned tři Rebelové. Druhý Ladislav Rytnauer (6+9) a třetí Milan Kostourek (4+11) mají stejně bodů. V závěsu je Martin Ondráček se 14 body (6+8). Statistikám Dukly vévodí Michal Jeslínek (5+2) následovaný Michalem Veleckým (2+4), Danielem Hodkem (3+2) a Tomášem Čachotským (2+3).

Loni v derby kralovali Rebelové

Z loňských čtyřech vzájemných duelů má lepší bilanci středeční soupeř Dukly. Poprvé se proti sobě v sezoně 2011/2012 oba soupeři z Vysočiny postavili shodou okolností také v osmém kole, pouze pořadatelství bylo otočené. A uspěli tehdy domácí Rebelové, z druhého střetnutí v Jihlavě vydolovala Dukla pouhý bod. A pak přišlo hororové 34. kolo, respektive výsledek. Před slušně zaplněnou Kotlinou deklasovali Rebelové Duklu 8:0. Jak chutná v derby vítězství za tři body, poznali jihlavští hráči ve 47. kole loňského ročníku první ligy, kdy před vlastním publikem udolali Havlíčkův Brod 3:2.

Vstup pro fanoušky hostů

Pro fanoušky Havlíčkova Brodu je na Horáckém zimním stadionu vyčleněn speciální sektor. Do něj mohou vstoupit vchodem F (od pivovaru), kde jim bude k dispozici zvláštní mobilní pokladna.

Na Horácký zimní stadion je zakázáno vnášet jakoukoliv pyrotechniku, lahve, tyče a další předměty, které by mohly ohrozit zdraví a bezpečnost návštěvníků. Na stadion rovněž nebudou vpuštěny osoby pod vlivem alkoholu a dalších návykových látek.
Budou zavedena zpřísněná bezpečnostní opatření.

8.kolo: středa 3. října 2012

HC Benátky nad Jizerou - HC Stadion Litoměřice (17:30)
HC Dukla Jihlava - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Berounští Medvědi (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi - IHC Písek (17:30)
Královští lvi Hradec Králové - Salith Šumperk (18:00)
SK Kadaň - HC Most (18:00)
HC Olomouc - BK Mladá Boleslav (18:00)