2:3
(1:1, 1:1, 0:1)

Havlíčkobrodští Rebelové byli nad síly Dukly

03.10.2012 / Luboš Jaroš

Ačkoli Havlíčkův Brod přijížděl do Jihlavy v pozici lídra prvoligové tabulky, fanoušci věděli, že utkání bude vyrovnané. To se potvrzovalo hned od úvodu. Hosté během zápasu dokázali třikrát vést, Jihlava dokázala srovnat krok pouze dvakrát, a to z hole Tomáše Čachotského a Daniela Hodka. Rebelové tak zvítězili v poměru 3:2.
03.10.2012 17:30, 1. liga ČR - 8. kolo

HC Dukla Jihlava

F. Novotný - Ficenc, Podlipnik, Drtina, Kolafa, Zadražil, Dobrovolný, Jaroš - Hodek, Čachotský, Nahodil - Malec, Filip, Jeslínek - Hubáček, Zeman, Velecký - Maliník, Krupka, Polcar
2

HC Rebel Havlíčkův Brod

Dolejš - Soldán, Ostrčil, Protivný, Pavlík, Morava, R. Novotný - Vondráček, Knotek, Meidl - Polodna, Třetina, Endál - Ondráček, Kostourek, Rytnauer - Musil, Štěpánek, Stehlík
3
Branky a nahrávky: 13. Čachotský (Podlipnik), 39. Hodek (Kolafa) - 8. Protivný (Polodna, Endál), 28. Vondráček (Meidl, Knotek), 52. R. Novotný (Rytnauer). Rozhodčí: Minář, Přikryl - Kašík, Wesley. Vyloučení: 6:9. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 2718. Střely na branku: 36:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

Průběh utkání

Jihlava duel proti Rebelům zahájila aktivně a měla více ze hry. Jenže proti stál skvěle chytající Dolejš, který mařil jeden pokus za druhým. V 6. minutě podržel svůj tým proti výpadům Hodka, kterého nejprve vychytal u pravé tyče a v zápětí se stihl přemístit i na druhou stranu, kde bruslí odklonil puk mimo nebezpečí. Další jistý zákrok si přichystal na Veleckého pálícího z mezikruží.

Hosté skórovali paradoxně z první vážnější příležitosti. Od modré napřáhl Tomáš Protivný a propálil vše, co mu stálo v cestě, 0:1. Dukla dokázala srovnat ve 13. minutě, kdy využila přesilovou hru bekhendovou střelou Tomáše Čachotského, 1:1. Závěr úvodního dějství patřil domácím, kteří však nedokázali překonat Dolejše.

Ve 22. minutě zahrozil Rytnauer, který po pěkné souhře zakončoval do odkryté branky, Novotný však v poslední chvíli dokázal lapačkou vyšťárat puk z brankové čáry. V dalším protiútoku se zaskvěl Zeman, který nasadil obránci hostí efektní housličky a uháněl sám na Dolejše, jenž však směr jeho střely vystihl. Hosté podruhé vedli ve 28. minutě, kdy dokázali využít přesilovou hru a po nacvičeném signálu zakončoval do odkryté branky Roman Vondráček, 1:2.

Domácí se vyrovnání dočkali ve dvojnásobné početní výhodě, kterou využil Daniel Hodek, 2:2. Do přestávky mohl ještě strhnout vedení na stranu jihlavských Filip, ale v dobré pozici jen přestřelil branku. 53. minuta přinesla další využitou přesilovou hru, kterou zakončoval Radek Novotný a Rebelové potřetí v zápase vedli, 2:3. Jihlava i přes veškerou snahu už znovu vyrovnat nedokázala, a tak si hosté odvezli zaslouženou výhru.

Ohlasy trenérů

Karel Dvořák (Havlíčkův Brod) Derby je derby. Má to svojí atmosféru. Jsem rád, že všechno proběhlo jako mezi lidmi, nebyly žádné vulgárnosti, a to jak na ledě, tak mezi fanoušky. První třetinu to byl souboj jihlavských útočníků a našeho gólmana. Bylo tam pár šancí, které měli domácí na talíři, ale nedali je, a od toho se odvíjel celý zápas. Udělali jsme pár zbytečných chyb v útočném pásmu, i díky tomu domácí srovnali. Pak jsme ale dali gól navrch a takticky hru dohráli. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě.

Petr Vlk (Jihlava): Musím soupeři pogratulovat. Dnešní utkání byli brodští silnější na kotouči, lepší v soubojích. Vůle po vítězství u nich byla asi větší než u nás. Oproti soupeři jsme ve střelách téměř platoničtí, když zrovna netrefíme první hokejku, tak to jde gólmanovi do břicha. To byl ten diametrální rozdíl mezi námi.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie