Duklu prověří v dalším domácím utkání Stadion Litoměřice

08.10.2012 / Libor Kucza

Desáté kolo první hokejové ligy klepe na dveře. Horácký zimní stadion bude hostit mužstvo, které v letošním ročníku převyšuje všechna očekávání. Od začátku sezony nasbíralo již 18 bodů, díky čemuž okupuje čtvrtou příčku tabulky. Řeč je o klubu HC Stadion Litoměřice. Družina pod vedením trenérské dvojice Milan Vrzal – Daniel Tvrzník zavítá do metropole Vysočiny ve středu 10. října. Úvodní vhazování je naplánováno na tradičních 17:30 hodin.

Severočeši dokázali z předchozích devíti duelů hned pětkrát zvítězit. Tři bonusové body pak získali za prohry v prodloužení či samostatných nájezdech. V posledním utkání přivítali na domácím ledě regionálního rivala z Kadaně. Stadion se nemohl dlouho prosadit, hráčům hostí se naopak podařilo vsítit dvě šťastné branky. Litoměřice se však nevzdaly, nasázely pět gólů a pohodlně zvítězily. „Za stavu 0:2 jsme začali hrát trochu na riziko, ale to se nám vyplatilo,“ prozradil litoměřický lodivod Daniel Tvrzník.

V dresu Litoměřic se také prohání několik v Jihlavě velmi dobře známých borců. V Dukle v loňské sezoně působil například dravý útočník Pavel Mrňa. Dalším hráčem s jihlavským "záznamem" je jeden z pilířů defenzivy Stadionu Ondřej Martinka. Oba hokejisté již zakusili příchuť nejvyšší české hokejové soutěže. První jmenovaný nastupoval za Spartu či Plzeň, pětadvacetiletý Martinka pak odehrál několik zápasů ve známé líhni hokejových talentů v Litvínově, jehož je odchovancem.

Loňská bilance: 3:1 na zápasy pro Duklu

Bilance vzájemných zápasu v loňském prvoligovém ročníku hovoří pro Duklu, která dokázala zvítězit hned třikrát. Ve čtvrtém kole si odvezla z Litoměřic tři body za vysokou výhru 7:2, v sedmnáctém kole pak porazila Severočechy na Horáckém zimním stadionu 3:1. V druhé polovině soutěže získali oba soupeři po jednom vítězství, nejprve Stadion doma zdolal mužstvo s Ježkem na hrudi 4:2, ve 43. kole se pak doma radovala opět Dukla, utkání skončilo těsným výsledkem 2:1.

Nejproduktivnějším borcem litoměřické soupisky je s osmi body Jaroslav Hašek, jenž vsítil čtyři branky a na další čtyři přihrál, s Pavlem Mrňou se dělí o post nejlepšího střelce. Největší ofenzivní choutky ze zadní linie projevuje Ondřej Kříž, který nasbíral již šest kanadských bodů. Nejtrestanějším hráčem Stadionu je obránce Milan Toman, na svém kontě má 32 trestných minut. Do brankoviště se proti družině Petra Vlka postaví pravděpodobně zkušený hrající generální manažer Petr Přikryl. V kolonce statistik má 90,41% úspěšnost zásahů a průměr 3,48 branky na zápas.

PROTI STADIONU. Radek Hubáček bojuje proti litoměřické přesile o kotouč. Naváže Dukla na úspěšné vzájemné zápasy z loňské sezony? Foto: Zbyněk Zápotočný

10. kolo: středa 10. října 2012

HC Dukla Jihlava – HC Stadion Litoměřice (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Most (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi – HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)
IHC Písek – BK Mladá Boleslav (17:30)
Královští lvi Hradec Králové – HC Benátky nad Jizerou (18:00)
SK Kadaň – HC Salith Šumperk (18:00)
HC Olomouc – Medvědi Beroun 1933 (18:00)