Duklu čeká série venkovních duelů. Díl první – Kadaň

16.10.2012 / Libor Kucza

Program druhé nejvyšší tuzemské soutěže nasycuje po hokeji lačnící fanoušky plnými doušky. Mužstva odehrají již čtvrtá utkání během jednoho týdne! Družině s Ježkem na hrudi připravil los do cesty houževnatou Kadaň. Severočeši předvádějí po nepříliš povedeném úvodu soutěže obrození. Podaří se jihlavským borcům přibrzdit rozjetou žlutočernou lokomotivu? Střetnutí bude zahájeno ve středu 17. 10. v 18:00.

Kadaňští bojovníci se můžou pyšnit třemi výhrami v řadě. Nutno dodat, že vítězili skutečně se vší parádou. V rámci desátého kola zdolali na domácím ledě Šumperk vysoko 7:1. V následujícím utkání si odvezli 3 body ze stánku Benátek nad Jizerou, nemohoucnou domácí skvadru deklasovali 6:1. Zvedat ruce nad hlavu mohli i ve vloženém pondělním souboji s Královskými lvy. K vidění byl tuhý boj, který po šedesáti minutách neznal vítěze. Určilo jej až samostatné nájezdy, které vyzněly lépe pro Kadaň. „Zápas jsme začali tak, jak jsme chtěli, a zachytávali jsme soupeřovy útoky ve středním pásmu. Byl u nás ale problém, že jsme ho dostávali do hry svými vyloučeními. To pokračovalo celý zápas, ale oslabení jsme hráli dobře. Z Hradce to jsou pro nás strašně cenné body,“ zhodnotil utkání spokojený Zdeněk Skořepa.

Jihlavští hokejisté svedli v předchozím kole velmi bojovné utkání. Na Horáckém zimním stadionu porazili Benátky nad Jizerou 4:0. Tento zdánlivě jednoznačný výsledek se ale nerodil vůbec snadno. Hosté po mizerné první třetině přidali na důrazu, mnohdy se ocitli až za hranicí pravidel. Hlavní arbitr Čech však zapomněl přísný metr doma v šuplíku, a tak vše vyvrcholilo dvěma střety. Nejprve svedl Lukáš Krupka statečný souboj s bijcem Davidem Štichem, o několik momentů později doslova „zlikvidoval“ benáteckého Vlacha Ondřej Malec. „ Moje rvačka byla taková odveta za to, že se Štich pustil bezdůvodně do Bobeše,“ prozadil mladý forvard. „Utkání se ale divákům určitě muselo líbit. Na bitky jsme sice remizovali, ale na góly vyhráli, a to je hlavní,“ má jasno asistent trenéra Patrik Augusta.

Statistikám Kadaně vládne devítibodový Nikola Gajovský. Mezi obránci vyčnívá Martin Szakal, který nasbíral 5 bodů. Branku Kadaně hájí Miroslav Hanuljak. Zkušený brankář má průměr 2,6 branek na zápas a 91,5% úspěšnost zásahů. Podaří se jihlavským střelcům zhoršit tyto statistiky?

SOUBOJ S KADANÍ. Roman Maliník proti dvěma protihráčům. Podaří se Dukle prorazit houževnatou defenzivu celku z města ležícího na řece Ohři? Foto: Zbyněk Zápotočný

13. kolo: středa 17. října 2012

SK Kadaň – HC Dukla Jihlava (18:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod – IHC Písek (17:30)
HC Most – BK Mladá Boleslav (17:30)
HC Benátky nad Jizerou – SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)
HC Stadion Litoměřice – HC Olomouc (18:00)
Salith Šumperk – HC Slovan Ústečtí Lvi (18:00)
Medvědi Beroun 1933 – Královští lvi Hradec Králové (18:00)