Dukla načíná druhou čtvrtinu soutěže v Hradci Králové

19.10.2012 / Libor Kucza

Před mužstvem z metropole Vysočiny stojí druhý ze tří venkovních duelů. V rámci 14. kola narazí družina pod vedením Petra Vlka na Královské lvy. Východočeši se po vlažnějším rozjezdu zlepšují a postupně začínají sbírat body. V současné době okupují se 17 body desátou pozici. Dukla je na tom o dva body lépe, avšak na venkovních kluzištích se jí příliš nedaří. Prolomí tuto smůlu pod Bílou věží? Utkání bude zahájeno v sobotu 20. 10. v 17:00.

Lvi vybojovali v předchozím duelu tři body za vítězství v Berouně, Medvědy zdolali jednoznačně 5:1. Utkání ovládali již od prvních minut. Po skončení druhé části hry vedli již 4:1. V závěrečné třetině si pak vedení bezpečně pohlídali. Hattrickem se blýskl hradecký forvard Zdeněk Kubica. „Pouze v úvodu jsme byli chvíli pod tlakem, ale jinak jsme měli zápas pod kontrolou a celkem v pohodě jsme ho dovedli do vítězného konce,“ řekl spokojený Martin Hosták.

Dukla cestovala v rámci třináctého kola První ligy do daleké Kadaně. Na výsledku duelu se podepsal nepovedený úvod, kadaňští hokejisté skórovali již ve 3. minutě. V průběhu první části přidali zásluhou Jaroslava Hafenrichtera další branku. V dalším průběhu zápasu se již červené světlo nerozsvítilo, a tak mužstvo s Ježkem na hrudi prohrálo 0:2. „Měli jsme hodně špatný vstup do utkání. Dostali jsme rychlý gól ve 3. minutě. První třetina se nám vůbec nepovedla. V další části zápasu jsme měli problém s prosazením našeho útoku přes dobře hrající domácí mužstvo. Domácí zaslouženě vyhráli díky výbornému pohybu na ledě,“ zhodnotil utkání asistent trenéra Patrik Augusta.

Oba celky, jež čeká v sobotu vzájemný zápas, otevírali nový ročník druhé nejvyšší tuzemské soutěže. V prvním kole Dukla na Horáckém zimním stadionu dominovala, když zvítězila vysoko 7:1. Fantastický měla zejména vstup do utkání, po odehraných 36 vteřinách vedla již 2:0. „Lepší úvod, než byl ten dnešní, jsme si nemohli přát. Po půl minutě jsme vedli 2:0, to kluky zklidnilo a myslím, že soupeře trochu nahlodalo. Výhře jsme dnes šli naproti pohybem, důrazem a přímočarostí, od toho se odvíjela celá první třetina,“ nešetřil Petr Vlk superlativy.

Statistikám hradeckého celku vládne v Jihlavě velmi dobře známý Petr Haluza, který nasbíral 12 bodů za 4 branky a 8 asistencí. Nejaktivnějším bekem je osmibodový David Roupec. Ve lvím brankovišti řádí Jakub Čech, v jehož statistikách svítí průměr 2,76 branky na zápas a 91,51% úspěšností zásahů.

TOMÁŠ ČACHOTSKÝ SKÓRUJE. Jihlavský rychlík právě suverénně proměňuje samostatný únik. Bude Dukla dominovat i na ledě Východočechů? Foto: Zbyněk Zápotočný

14. kolo: sobota 20. října 2012

Královští lvi Hradec Králové – HC Dukla Jihlava (17:00)
SK Kadaň – SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
HC Benátky nad Jizerou – HC Slovan Ústečtí Lvi (17:00)
Salith Šumperk – HC Olomouc (17:00)
HC Stadion Litoměřice – BK Mladá Boleslav (17:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod – Medvědi Beroun 1933 (17:00)
HC Most – IHC Písek (17:30)