Chybí nám trošku toho hokejového štěstí, myslí si Tomáš Kolafa

20.10.2012 / Martin Doležal

Dukla zajížděla na hradecký led s cílem získat po dvou zápasech znovu tři body. Zápas jí však nevyšel dle představ. Královští lvi nakonec prokázali větší hlad po vítězství. Jihlavská nemohoucnost na venkovních kluzištích tak stále pokračuje. Utkání se autorovi dvou bodů nehodnotilo příliš dobře.

V dnešním utkání se vám příliš nedařilo. Jak byste jej zhodnotil?
Myslím si, že z naší strany to bylo dobré utkání, ale zbytečně jsme dvakrát inkasovali v oslabení. Určitě jsme to mohli odehrát lépe. Věřil jsem, že můžeme i vyhrát, ale štěstí se přiklonilo k Hradeckým.

Vstup do utkání jste měli lepší. Co stalo, že váš tlak polevil a soustředili jste se hlavně na bránění?
Je to tak. Můžou za to především přesilovky, které domácí dokázali využít. Lépe je sehráli. Měli jsme jich přibližně stejně, jako Hradec. Zatímco my jsme se trápili, domácí z nich vstřelili všechny góly.

Při vlastním oslabení jste asistoval u vedoucí branky. Dokázal byste popsat tu situaci?
Podařilo se mi zachytit kotouč, viděl jsem vepředu dva útočníky, tak jsem to tam dloubnul. Nahodil to pak dokázal zakončit. Z toho jsem měl samozřejmě radost.

Ve třetí třetině jste brzo inkasovali. Vypadalo to, že hráč stál v brankovišti, ale sudí gól uznal. S tímto výrokem jste asi nespokojený, že?
Já jsem u té situace byl. Myslím si, že tam ten hráč byl dřív, než puk. Bohužel v téhle lize není video a nedá se to poznat. Byl to asi zlom utkání, který rozhodl.

Věřil jste, že i přes ten nepříliš oslnivý výkon dokážete vyrovnat?
Ke konci zápasu jsme měli hodně přesilovek, ale nedokázali jsme žádnou z nich využít. Je to škoda, protože stačilo kotouč dotlačit do prázdné branky, ale dnes nám štěstí nepřálo. Pak jsem byl vyloučen těsně před koncem a s tím se už nedalo nic dělat.

V letošní sezóně jste dokázali venku zvítězit jen jednou. Čím to je?
Máme smůlu, že často zcela zbytečně brzo inkasujeme, a pak celý zápas dotahujeme. Proto se nám venku nedaří. Je to škoda.

Druhá prohra v řadě a pokles v tabulce. Co by jste měli zlepšit do příštího utkání?
Musíme zlepšit hlavně ofenzívu a zbytečně nedostávat góly. Pak věřím, že dokážeme vyhrávat.

V dnešním utkání jste si připsal dva kanadské body. Máte z nich radost, nebo byste raději vyměnil za body do tabulky?
Byl bych mnohem raději, kdyby se nám podařilo zvítězit například 1:0. Takhle má pro mě výsledek hořkou příchuť.