Duklu čeká obtížná výzva. Na domácím ledě přivítá silné Ústecké Lvy

26.10.2012 / Libor Kucza

Nabuzení jihlavští hokejisté budou v dalším kole druhé nejvyšší tuzemské soutěže čelit velké výzvě. Na Horáckém zimním stadionu bude totiž k vidění střetnutí s aktuálně druhým celkem tabulky. Ústí si i přes letní výprodej zachovalo starou výkonnostní tvář. Po odehraných patnácti duelech má na svém kontě 36 bodů. Podaří se svěřencům Petra Vlka potvrdit výborné domácí výkony i proti Severočechům? Úvodní buly bude vhozeno v 17:30.

Ústečtí prohráli v dosavadním průběhu soutěže pouze třikrát, přemožitele nalezli pouze v Královských lvech z Hradce Králové, Mladé Boleslavi a Šumperku. V patnáctém kole si poradili s houževnatou Kadaní, kterou zdolali v domácí Zlatopramen Aréně 5:2. Lvi měli zápas pod kontrolou již od prvních minut. Hostím se sice podařilo vyrovnat, nerozhodný stav však nevydržel příliš dlouho. V následujících minutách již byly pány na ledě opět domácí, kteří vsítili další 3 branky a pohodlně zvítězili. „K vidění byl kvalitní zápas, soupeř se prezentoval velmi dobrým výkonem,“ zhodnotil střetnutí trenér Ústeckých Lvů Jaromír Šindel. „Nyní máme před sebou těžké duely, které prověří, jak na tom výkonnostně opravdu jsme,“ pohlédl dopředu.

Červenožlutí odehráli v předchozím kole velmi dobré utkání. Cestovat nemuseli příliš daleko, hrál ose totiž v sousední Třebíči. Domácí se ujali brzy vedení, Dukle se však podařilo nedlouho poté vyrovnat skóre. V dalším průběhu utkání si pak již hokejisté s Ježkem na hrudi počínali fenomenálně. Přidali další 4 branky a pohodlně zvítězili. Jedním ze střelců byl i Jakub Pekárek, jehož zásah patřil do kolonky premiérových. „Já byl v takové euforii, že si to ani pořádně nepamatuju. Pořád tomu nějak nemůžu věřit,“ zářil nadějný forvard nadšením. Spokojenost panovala i mezi trenéry. „Utkání se mi hodnotí dobře. Dneska jsme podali velmi dobrý výkon. Myslím si, že od druhé třetiny jsme byli lepším týmem, dobře jsme se pohybovali, měli jsme spoustu šancí, které domácí brankář pochytal. Pak nám to tam napadalo ve třetí třetině,“ zhodnotil duel Patrik Augusta.

Nejproduktivnějším hráčem Ústí je bezpochyby Jaroslav Roubík, který zatím nasbíral 24 bodů za 11 branek a 13 přihrávek. S těmito statistikami je pětatřicetiletý forvard nejlepším střelcem a zároveň i nahrávačem. Na první pozici je taktéž ve statistice +/-, kde svíti číslo 11. „Zlým mužem“ ústecké sestavy je se 47 trestnými minutami obránce Lukáš Poživil. Brankoviště Lvů opanuje dvojice Zdeněk Orct – Vladislav Koutský.

TUHÝ BOJ. Závar před ústeckou brankou v jednom ze vzájemných střetnutí loňské sezony. Bude Dukla zaměstnávat hostující defenzivu i v nadcházejícím střetnutí? Foto: Zbyněk Zápotočný

16. kolo: sobota 27. října 2012

HC Dukla Jihlava – HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)
Královští lvi Hradec Králové – SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
SK Kadaň – HC Olomouc (17:00)
HC Benátky nad Jizerou – BK Mladá Boleslav (17:00)
Salith Šumperk – IHC Písek (17:00)
HC Stadion Litoměřice – Medvědi Beroun 1933 (17:00)
HC Most – HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)