Dukla cestuje do jihočeského Písku

04.11.2012 / Libor Kucza

První hokejová liga pokračuje ve velmi rychlém tempu, na programu je vložený pondělní zápas. V rámci 19. kola okusí jihlavští hokejisté ledovou plochu města ležícího na řece Otavě. Písečtí se zatím v letošním ročníku spíše trápí, s bilancí čtrnácti bodů okupují poslední příčku tabulky. Potvrdí svěřenci Petra Vlka status favorita?
Utkání mezi Pískem a Duklou Jihlava startuje v pondělí 5. listopadu v 18 hodin. Sledovat jej můžete prostřednictvím textového onlajnu.

Písečtí hokejisté cestovali v předchozím kole na led houževnaté Kadaně. Domácí se ujali vedení, avšak hosté nepolevili a zásluhou Ferebauera vyrovnali. Ve 37. minutě se díky přesnému zásahu Josefa Slavíka dokonce ujali vedení. Ve třetí části se však Jihočeši dostali pod tlak a inkasovali. Za domácí vyrovnal Pavlas. Vyrovnaný souboj dospěl až do prodloužení, ve kterém rozhodl o zisku dvou bodů pro Písek obránce Libor Procházka, olympijský vítěz z Nagana, z Kladna uvolněný právě do Písku.

Dukla přivítala na Horáckém zimním stadionu suverénního lídra prvoligové tabulky, Mladou Boleslav. Úvodní část byla spíše oboustrannou oťukávanou, ani jedno z mužstve se nedostalo do výraznější brankové příležitosti. To se však změnilo ve druhé třetině. Hrálo se nahoru dolů, akce střídala akci. I přes velkou řadu šancí ale nebylo červené brankové světlo rozsvíceno. Rovněž prodloužení vítěze klání neurčilo, na řadu tak přišly samostatného nájezdy. V nich dokonali těsné vítězství Dukly dvěma výstavními penaltami Tomáš Čachotský a Adam Zeman. Bonusový bod tak zůstal na Vysočině za výhru 1:0 po samostatných nájezdech.

Nejproduktivnějším hráčem Písku je Jan Dalecký, který nasbíral 8 bodů. Mezi obránci projevuje nejvíce ofenzivní aktivity Vladimír Kameš. Brankoviště Jihočechů hájí Marek Mazanec. Gólman s extraligovými zkušenostmi má ve svých statistikách průměr 3,75 branky na zápas. V kolonce úspěšnosti zásahů svítí číslo 88,55. Záda mu kryje v Jihlavě dobře známý plzeňský Dominik Halmoši. V kádru Písku je vedle Halmošiho, který v sobotu oslavil 25. narozeniny, rovněž několik hráčů se zkušenostmi z metropole Vysočiny. Patří mezi ně Tomáš Petráček či hřmotný Josef Slavík. Během reprezentační pauzy a díky spolupráci s extraligovou Plzní a Kladnem se v píseckém dresu objevují i další zajímavá jména. V sobotním duelu v Kadani hájili čest Jihočechů kupříkladu plzenští Boháč, Heřman, Pitule, Petruška a Sedláček.

NASAZENÍ. Adam Zeman uhání za kotoučem. Uspěje Dukla na ledě posledního celku tabulky?
Foto: Zbyněk Zápotočný

19. kolo: pondělí 5. listopadu 2012

IHC Písek – HC Dukla Jihlava (18:00)
HC Most – Salith Šumperk (17:30)
HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Benátky nad Jizerou (17:30)
BK Mladá Boleslav – SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)
HC Stadion Litoměřice – Královští lvi Hradec Králové (18:00)
Medvědi Beroun 1933 – SK Kadaň (18:00)
HC Olomouc – HC Slovan Ústečtí Lvi (předehrávka 4.11. – 5:1)