Dukla bude navazovat na dobré výkony v Litoměřicích

16.11.2012 / Libor Kucza

Jihlavští hokejisté budou chtít ve 23. kole první hokejové ligy přidat další zářez na pažbě. Z posledních pěti utkání vytěžila družina v čele s kapitánem Tomášem Ficencem plný počet bodů. Stadion má zcela opačné starosti, z možných patnácti bodů vytěžil pouze jeden. Mizerná forma Severočechů zapříčinila pád z předních pozic na devátou příčku tabulky. O favoritovi střetnutí tak není pochyb. Přidá Dukla další vítězství? Odpověď nám prozradí sobota 17. listopadu. Úvodní buly bude vhozeno 17:00. Utkání můžete sledovat prostřednictvím tradičního onlajn přenosu.

Litoměřice trápí především střelecká nemohoucnost. Z předchozích čtyř duelů dokázaly vsítit pouze jedinou branku. Ve 22. kole se Severočeši pokoušeli o návrat na pátou příčku tabulky. V cestě jim však stála rozjetá Kadaň. Hosté drželi čisté konto až do závěru druhé třetiny. Jako první se prosadil Jaroslav Hafenrichter, následně skóroval ve vlastním oslabení Filip Seman.

Jihlavští hokejisté přivítali na Horáckém zimním stadionu Most. Již od prvních minut byla zcela evidentní, který z celků bude hrát prim. V prvním dějství nasázela Dukla soupeři tři branky, stejně si počínala ve třetině následující. I přes mírné polevení v tempu nakonec přidala další přesný zásah a zvítězila 7:1. Sedmou brankou domácích zkompletoval hattrick Radek Hubáček. „Souhlasím, že se zápas rozhodl v první třetině, kdy jsme dali dva góly. Ve druhé jsme sice přidali další tři, ale ve třetí periodě jsme malinko polevili. Hráli jsme pak spíše na estetickou krásu, než na branky. Poslední část jsme sice neodehráli podle představ, ale výsledek jsme si pohlídali, takže jsme spokojení,” zhodnotil utkání asistent trenéra Patrik Augusta.

Na první vzájemné střetnutí nevzpomínají Litoměřice v dobrém. V metropoli Vysočiny dostaly sedmigólový příděl, přičemž sami nedokázaly skórovat ani jednou. Utkání bylo rozhodnuto prakticky již v první třetině, kdy domácí vsítili 3 branky. Pohodlné vedení si poté spolehlivě hlídali až do závěrečného hvizdu, po němž svítil na výsledkové tabuli stav 7:0. „Nejvíc dnes byl vidět posun ve hře odzadu - beci pracovali tak, jak by to mělo vypadat,“ vypíchl Petr Vlk hlavní příčinu úspěchu.

V ofenzivní činnosti Dukla kraluje

Jihlavští hokejisté prožívají velmi dobré období. Jedním z vodítek k výborné formě je ofenziva. Tuto činnost má mužstvo s Ježkem na hrudi vypilovanou k dokonalosti, v dosavadních dvaadvaceti duelech vsítilo hned 81 branek! Ve statistikách celku z Vysočiny tak svítí průměr 3,68 branky na zápas. Naprosto stejný počet vstřelených branek má pouze každoročně ofenzivní Ústí nad Labem. Naloží Dukla i svému dalšímu sokovi?

Nejproduktivnějším hráčem Litoměřic je forvard Adam Lapšanský, který nasbíral 14 bodů. V těsném závěsu je třináctibodový Jan Rudovský. Nejofenzivním bekem je Ondřej Kříž, jenž si na své konto připsal 9 bodů. Branku Severočechů hájí vyrovnaná dvojice Vojtěch Sedláček – Petr Přikryl. Oba gólmani mají ve svých statistikách úspěšnost zásahů nad 91%.

POCTIVÁ DEFENZIVA. Obránce Matic Podlipnik kontroluje pohyb jednoho z litoměřických útočníků. Vyjde Dukla s čistým štítem i z venkovního duelu se Stadionem? Foto: Zbyněk Zápotočný

23. kolo: sobota 17. listopadu 2012

HC Stadion Litoměřice – HC Dukla Jihlava (17:00)
Salith Šumperk – SK Kadaň (17:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Slovan Ústečtí (17:00)
HC Most – SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)
Medvědi Beroun 1933 – HC Olomouc (17:30)
IHC Písek – HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)
BK Mladá Boleslav – BK Mladá Boleslav (17:30)