Duklu čeká přímý souboj o pátou příčku tabulky. Přijede SK Kadaň

27.11.2012 / Libor Kucza

Jihlavské hokejisty čeká série tří domácích utkání v řadě. Prvním z tria soků je Kadaň. Mužstvo s Ježkem na hrudi má Severočechům co oplácet, v prvním střetnutí ročníku 2012/2013 podlehlo družině pod vedením Jiřího Čelanského 0:2. V žádném případě se nebude jednat o jeden z tuctových zápasů, oba celky totiž mají shodný počet bodů, přesně 42. Červenožlutí si drží pátou příčku jen díky lepšímu skóre. Zůstanou tři body na Vysočině, nebo se o místo výše posune Kadaň? Utkání startuje ve středu 28. listopadu v 17:30. K dispozici je tradiční on-line přenos.

Kadaň stoupá pomalu, ale jistě vzhůru. V předchozím kole si na domácí půdě poradila s Královskými lvy z Hradce Králové. Utkání začínalo velmi opatrně, ani jedno z muštev se nikam nehnalo. Do vedení poslal Severočechy v 17. minutě Filip Seman. Tentýž hráč se trefil také v prostřední periodě. Více branek již tento souboj nepřinesl, a tak si mohli černožlutí připsat další tři body do prvoligové tabulky. „Dnešní zápas byl pro nás velice těžký, věděli jsme, že se soupeř také zvedá. Má kvalitní mužstvo. Bylo tam hodně vyrovnaných situací, hodně přerušování. Byl to boj o každý kousek ledu. Musím říct, že dneska jsme předvedli zodpovědný výkon a po zásluze jsme vyhráli,“ prozradil spokojený asistent trenéra Kadaně Zdeněk Skořepa.

Dukla cestovala do Benátek nad Jizerou, které před soubojem s družinou Petra Vlka nabíraly lepší a lepší formu. Tu potvrdily i proti jihlavským hokejistům. První třetina branku nepřinesla, červené světlo bylo na Zimním stadionu v Benátkách nad Jizerou rozsvíceno ve 23. minutě, kdy poslal domácí do vedení Adam Chlapík. Dukle se podařilo díky dvěma trefám Adama Zemana zvrátit nepříznivý průběh duelu. Na vyrovnání a benátečtí borci nečekali příliš dlouho. O osudu utkání rozhodla trefa, kterou vsítil těsně před koncem druhé části Jan Jaroměřský. Červenožlutí se tak vraceli domů bez bodů. „Utkání jsme odehráli velice dobře. Akorát jsme měli výpadek. Domácí se dostali do vedení, poté jsme skóre otočili. Kvůli naší nedůslednosti jsme během minuty a čtyřiceti vteřin prohrávali. Tohle jsme prodrbali. Horší věc je, že jsme velice špatně naložili se šancemi, které jsme měli,“ litoval na pozápasové tiskové konferenci zklamaný Petr Vlk.

K prvnímu vzájemnému střetnutí Kadaně a Dukly došlo ve 13. kole. Utkání rozhodla první třetina, v níž si domácí díky trefám Hantáka a Hafenrichtera vypracovali dvoubrankový náskok. V následujících minutách si jej spolehlivou a pečlivou hrou hlídali. Jihlavským nakonec nedovolili ani jeden přesný zásah. „Prohráli jsme 2:0. Měli jsme hodně špatný vstup do utkání. Dostali jsme rychlý gól ve 3. minutě. První třetina se nám vůbec nepovedla. V další části zápasu jsme měli problém s prosazením našeho útoku přes dobře hrající domácí mužstvo. Domácí zaslouženě vyhráli díky výbornému pohybu na ledě,“ uznal kvality soupeře asistent trenéra Dukly Patrik Augusta.

Kadaňští budou získávat zkušenosti v European Trophy

Velmi zajímavá příležitost se naskytla části kadaňského kádru. Piráti Chomutov, partnerský tým Sportovního Klubu, čeká úterní utkání v rámci European Trophy. Z důvodu velké vytíženosti mužstva si pozvali na „pomoc“ dvě kadaňské formace včetně brankářů Hanuljaka a Kaššáka. Vybrané hráče doprovodí také trenér Jiří Čelanský.

Po odehrání večerního duelu s HC Vienna Capitals se kadaňští hokejisté přesunou z hlavního města Rakouska do Jihlavy, kde přenocují a následně absolvují dopolední rozbruslení. Během dne se ke svým spoluhráčům připojí druhá část týmu, jenž přicestuje ze severu Čech společně s asistentem trenéra Zdeňkem Skořepou.

ZÁVAR PŘED JIHLAVSKOU BRANKOU. Utkání v Kadani nabídlo velmi úporný boj. Domácí hokejisté nakonec vyválčili tři body díky lepší úvodní dvacetiminutovce. Vydaří se Dukle reparát na Horáckém zimním stadionu? Foto: Zdeněk Drla

26. kolo: středa 28. listopadu 2012

HC Dukla Jihlava – SK Kadaň (17:30)
BK Mladá Boleslav – HC Most (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi – Salith Šumperk (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Benátky nad Jizerou (17:30)
Královští lvi Hradec Králové – Medvědi Beroun 1933 (18:00)
IHC Písek – HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)
HC Olomouc – HC Stadion Litoměřice (19:00)