Svůj gól bych vyměnil za výhru, smutnil po prohře Ondřej Malec

29.11.2012 / Diana Váňová

Prvoligová hokejová soutěž dospěla přesně do své poloviny. Posledním týmem, který se ještě nepředstavil na Horáckém zimním stadionu, byla SK Kadaň. Oba soupeři měli před zápasem stejný počet bodů. Dukla měla výhodu domácího prostředí, ve kterém se jí mimořádně daří, hosté zase vyhráli sedm utkání v řadě. Duel tak sliboval velmi zajímavou podívanou. Jedna vítězná série tedy musela skončit, bohužel pro Jihlavské to byla právě ta jejich – Dukla podlehla Severočechům v poměru 1:3. „Svůj gól bych každopádně vyměnil za výhru,“ smutnil po prohře jediný úspěšný střelec domácích Ondřej Malec.

Další středeční zápas přivedl na Horácký zimní stadion soupeře, který zde ještě v letošním ročníku nehrál – SK Kadaň. V prvním vzájemném zápase musela Jihlava za porážku 0:2 nechat všechny body na severu Čech, měla tedy svému soupeři v domácím prostředí co vracet. Hosté však už od začátku prokazovali, že na statistiky nekoukají a vítězná domácí série Dukly je nechává v klidu. „Nezačali jsme dobře. Soupeř účinně bránil střední pásmo a my nehráli to, co nám trenér řekl,“ pustil se do hodnocení zápasu Ondřej Malec.

Domácím se v první třetině příliš nedařilo. I přes několik povedených akcí si nedokázali vypracovat souvislejší tlak. „Kadaň přijela hlavně dobře bránit a také rychle vyrážela do protiútoku,“ všiml si zase Michal Jeslínek. Tato hra se soupeři nakonec vyplatila. V závěru první třetiny využila právě protiútoku a dostala se do vedení. Na to domácí dokázali odpovědět na začátku druhé třetiny, kdy se prosadil Ondřej Malec. „Já jsem odjížděl bránu, Zadr (Vojtěch Zadrařil – pozn.aut.) to nahodil, ale šlo to vedle. Já jsem do toho dal hůl a spadlo to tam,“ popsal svoji trefu její úspěšný autor. Vzápětí však smutně dodal: „Svůj gól bych každopádně vyměnil za výhru.“

Vyrovnávací branka ale obrat Jihlavy neznamenala. Třetina se i přes několik vyloučení a šancí na obou stranách dohrála bez gólu. Změna stavu přišla až v poslední části hry, bohužel pro domácí se do vedení opět dostala Kadaň. Červenožluté jakoby inkasovaná branka paradoxně „nakopla“ a začali ostřelovat gólmana Hanuljaka jednou střelou za druhou. Brankář hostů ovšem předvedl své kvality a několikrát dokázal parádními zákroky zamezit téměř jistému vyrovnání. „V minulých utkáních se nám to tam párkrát odrazilo, dnes jsme neměli štěstí. V tom je každý zápas jiný,“ okomentoval střelecké potíže domácích Malec. „Je škoda, že se nám tam tu branku nepodařilo domlátit, jak se po kanadsku říká,“ litoval neproměněných šancí nadějný útočník.

Kadaň tak po polovině odehraných zápasů první ligy zůstává jediným týmem, který v dosavadním průběhu soutěže nenechal Dukle ani bod. Ani faktor domácího ledu, jindy tak úspěšný, tentokrát nezabral. „Týmy sem přijíždějí hlavně bránit, vědí, že doma hrajeme dobře. Bohužel když se nám nepodaří dát góly a ze začátku rozhodnout zápas, tak už nám to tam nenapadá. Když po první třetině vyhráváte 3:0, tak musí hostující klub otevřít hru, a pak je šance, že se to povede. Když od začátku hlavně brání a ještě se jim podaří vstřelit branku, tak už je to pak hodně těžké,“ vysvětloval si porážku po sedmi vítězných domácích utkáních Michal Jeslínek.

Hostům se naopak podařilo sedmizápasovou vítěznou sérii o další utkání protáhnout. „Já nevím…myslím, že to bylo vyrovnané utkání. Podle mě vyhrál ten šťastnější. Remíza by tomu možná slušela víc,“ uvažoval zkušený hráč v jihlavských službách.

Duklu v následujících dnech čekají hned dvě domácí utkání. V sobotu do Jihlavy přijede Hradec Králové, o dva dny později pak Třebíč. A jaký je recept na body podle Ondřeje Malce? „Musíme začít lépe, nesmíme nechat soupeře dostat se na koně. Když tam pak domlátíme nějakou branku, mohlo by to vyjít.“ Na výhru samozřejmě pomýšlí i Michal Jeslínek. „Byli bychom rádi, kdyby se nám podařilo další dva domácí zápasy vyhrát. Nebude to jednoduché, ale uděláme pro to všechno,“ slibuje jihlavská „dvaadevadesátka“.