Jihlavští hokejisté přivítají v dalším domácím utkání celek z historického města

14.12.2012 / Libor Kucza

Dukla má před sebou veledůležité utkání. Na Vysočinu dorazí tým, který se po předchozím kole ocitl na samém chvostu prvoligové tabulky. IHC Písek neprožívá příliš veselou sezonu, na svém kontě má pouhých 23 bodů. Mužstvo pod vedením Jindřicha Setikovského dokáže zaskočit favority, družina z krajského města Vysočiny však na Jihočechy v letošním ročníku umí. Potvrdí to i nyní? Úvodní buly bude na Horáckém zimním stadionu vhozeno v sobotu 15. prosince v 17:30. Zápas můžete sledovat rovněž pomocí textového on-line přenosu.

Písečtí hokejisté narazili ve 31. kole na velmi obtížného soka. Kadaň totiž prožívá nejúspěšnější období v historii klubu. Role favorita toužili Severočeši dostát na ledě celku z města ležícího na řece Otavě. První dějství branku nepřineslo, červené světlo bylo rozsvíceno až ve druhé třetině. Nejprve otevřel skóre domácí Jan Dalecký, avšak v závěru periody vyrovnal Karel Ton. Závěrečná dvacetiminutovka patřila černožlutým. Kadaň v něm přidala hned 3 přesné trefy a zvítězila 4:1. „Už několik zápasů je to v podstatě o tom samém. Po dvě třetiny jsme byli lepším týmem než Kadaň. V té druhé jsme se zaslouženě dostali do vedení, ale vzápětí jsme nedokázali proměnit další šance. Pak přišla nedisicplinovanost našeho hráče v podobě zbytečného faulu, který nás poslal do tří. Místo toho, abychom po druhé třetině vedli vyšším rozdílem, jsme tak nabídli soupeři možnost vyrovnat, a ten ji využil,“ litoval ztracených bodů trenér Jihočechů Jindřich Setikovský.

Ani Dukla nevstupovala do svého souboje jako favorit. V Mladé Boleslavi však dlouho držela bezbrankový stav. O osudu utkání rozhodla druhá perioda, ve které domácí vsítili 3 branky. Ve třetí třetině si pak vítězství dalšími dvěma přesnými zásahy pojistili. Červenožlutí si tak odvezli na Vysočinu nelichotivou porážku 0:5. „Soupeř si výhru zasloužil, celé utkání jsme tahali za slabší konec. Nechci raději ani počítat, kolik bodů nás a Boleslav dělí, ale bylo jasné, že nemůžeme přijet s myšlenkou na otevřený hokej. Chtěli jsme co nejdéle držet vyrovnaný stav, jenž by pro nás byl úspěchem. Po inkasované brance jsme ale museli hru otevřít a soupeř toho dokonale využil,“ uznal sportovně porážku asistent trenéra Dukly Jihlava Patrik Augusta.

Dukla má s Pískem pozitivní bilanci

Dva předešlé duely ukázaly, kdo bude ve vzájemných soubojích pánem. Mužstvo pod taktovkou lodivoda Petra Vlka oba vyhrálo, přičemž vsítilo hned 13 branek! K prvním utkání došlo v 6. kole. Družina s Ježkem na hrudi již od úvodního hvizdu potvrzovala roli favorita. Svého soka nakonec i díky hattricku Michala Jeslínka zdolala vysoko 7:1.

Druhé střetnutí dopadlo téměř totožně. První dvacetiminutovku jihlavští hokejisté vyhráli 2:1, naději na zvrat drželi Jihočeši i po skončení druhého dějství, neboť v něm branka nepadla. Závěrečná perioda však byla plně v režii Dukly, která skórovala hned čtyřikrát. Z Písku si tak odvezla 3 body za výhru 6:1.

DŮRAZ. Radek Hubáček se tlačí do písecké branky. Předchozí dva vzájemné duely s Jihočechy Dukla zvládla, naváže na tyto výkony i ve 32. kole?
Foto: Zbyněk Zápotočný

32. kolo: sobota 15. prosince 2012

HC Dukla Jihlava – IHC Písek (17:30)
Královští lvi Hradec Králové – HC Stadion Litoměřice (17:00)
Salith Šumperk – HC Most (17:00)
HC Benátky nad Jizerou – HC Rebel Havlíčkův Brod (17:00)
SK Kadaň – Medvědi Beroun 1933 (17:00)
SK Horácká Slavia Třebíč – BK Mladá Boleslav (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi – HC Olomouc (17:30)