Při zakončení nám chybělo štěstí, smutnil Michal Velecký

16.12.2012 / Diana Váňová

V rámci 32. kola zavítal na led Dukly hokejový klub z Písku. Poslednímu klubu soutěže mohly body pomoci k odlepení ode dna tabulky, Jihlava je zase potřebovala pro udržení „osmičky“. Po šestnácti vynechaných kolech se do zápasu zapojil také Michal Velecký, který utrpěl zranění v utkání proti Třebíči. Ani jeho návrat však domácím nepomohl k výhře, Dukla soupeři podlehla v prodloužení 2:3. „Při zakončení nám chybělo štěstí,“ smutnil po zápase sympatických útočník.

Domácí Dukla v úvodních minutách na ledě kralovala, Písek se vůbec nemohl dostat k puku, natož vytvořit nějakou šanci. Až v 10. minutě se hosté dostali k první větší příležitosti, která však k nelibosti Jihlavských skončila za zády brankáře Novotného. „Do začátku utkání jsme vstoupili dobře. Uzavřeli jsme soupeře ve třetině a měli jsme několik šancí. Bohužel jsme první gól nedali, naopak jsme inkasovali,“ zhodnotil začátek hry Michal Velecký.

Červenožlutí však nesložili zbraně a ani ne o tři minuty později se také radovali ze vstřelené branky. Po vyhraném buly se rychlou akcí prosadil Michal Jeslínek a srovnal skóre zápasu. Jihlava však stále střelecky tápala. I přesto, že si vytvářela gólové příležitosti, nedařilo se jí dostat se soupeři na kobylku. „Při zakončení nám chybělo štěstí. To nás dnes zradilo,“ přiznal sklesle útočník nosící „šestašedesátku“.

K brankovému nezdaru se vyjádřil také trenér Petr Vlk. „My se ale na gól šíleně moc nadřeme a naopak potom dostáváme branky odražené od brusle,“ kroutil hlavou šéf jihlavské střídačky. A své přidal i Velecký: „Sám jsem několik zápasů sledoval z hlediště, takže můžu říct, že poslední dobou se nám střelecky nedaří, i když utkání to nejsou špatná.“ Šikovný útočník ví, o čem mluví. Sám se v podobné situaci ocitl – odkrytá branka, teprve dojíždějící obránce…a přesto gól nepadl. „Přesně na tuto situaci jsem se ptal ostatních. Vím, že puk mám na holi, zametám ho do brány a najednou je kotouč úplně někde jinde než v bráně. Prostě se tam objevila spousta holí, které gólu zabránily,“ usmíval se trpce nešťastný forvard.

Michal Velecký do zápasu naskočil po dlouhé vynucené pauze – v 16. kole si v zápase proti Třebíči přivodil zranění. „Chyběl jsem sedm týdnů, to je strašně dlouhá doba. Už jsem se moc těšil na led. Ostatní měli trochu obavy, abych si zranění neobnovil, ale já jsem se toho nebál,“ prozradil útočník, který si v šestnácti odehraných zápasech připsal celkem deset kanadských bodů (3+7). Dobrou zprávou je, že už je fit a může tak ve sbírání bodů pokračovat. „Už se cítím dobře,“ přitakal spokojeněji.

Návrat Veleckého do sestavy Dukly ani jeho snaživý výkon nedokázaly zabránit jihlavské prohře. Zápas za stavu 2:2 dospěl do prodloužení, ve kterém se dvě vteřiny před uplynutím času prosadil Zdeněk Šperger. „Určitě jsme měli získat víc než jeden bod,“ mrzelo navrátilce. „Bojovali jsme ale celý zápas a nemůžu říct, že by to někdo vypustil,“ dodal.

Ke zhodnocení výkonu ještě přidal pár vět jihlavský lodivod. „V první řadě se musíme dostat z tohohle bahna, ve kterém teď jsme. To je priorita. Doufám, že jsme si ten pomyslný pohár hořkosti vypili až do dna a bude to lepší. Na klucích momentálně leží deka. Běžné situace řešíme úplně obráceně, každý puk se nám odrazí k soupeři. Všechno je to v hlavách a my na tom teď musíme zapracovat,“ pobízí před dalšími bitvami o body Petr Vlk.