Jihlavské hokejisty čeká tuhý boj. Na Horácký zimní stadion dorazí Ústečtí Lvi

15.01.2013 / Libor Kucza

Červenožlutí mají po vítězném derby s Horáckou Slavií pouze den odpočinku. Poté opět zakusí, kterak chutná domácí atmosféra. V krajském městě Vysočiny se představí třetí celek prvoligové tabulky – HC Slovan Ústečtí Lvi. Severočeši stíhají vedoucí dvojici, na svém kontě mají 85 bodů. Na druhou pozici však ztrácejí ještě o čtyři více. Podaří se jim toto manko umazat proti Dukle, nebo se budou z bodového zisku radovat svěřenci Petra Vlka? Úvodní buly bude vhozeno ve středu 16. ledna v 17:30. Utkání můžete sledovat rovněž prostřednictvím textového on-line přenosu.

Do předchozího duelu s Kadaní vstupovala ústecká družina ověnčena sedmi vítězstvími v řadě. Tentokráte však narazila. Černožlutí svůj tříbodový zisk budovali postupnými kroky, v prvním dějství se ujali vedení díky Marku Račukovi, v periodě následující překvapil Petráska Nikola Gajovský. Divoká závěrečná třetina pak přinesla po dvou gólech na obou stranách. Navzdory výrazné střelecké převaze 34:18 se tak Lvi museli před svým sokem sklonit. „Kadaň hrála výborně, dobře bruslila, napadala nás, přijela k nám vyhrát a ukázat dobrou sérii, kterou má. Miroslav Hanuljak soupeře podržel. My jsme derby nezvládli, ke středečnímu utkání v Jihlavě musíme přistoupit jinak,“ má jasno ústecký lodivod Jiří Mička.

Klání, do něhož nastoupila jihlavská Dukla, nabídlo dramatickou podívanou. Mužstvo z metropole Vysočiny Třebíč dokonale zaskočilo, odměnou za aktivní výkon byla úvodní trefa do černého z hole Michala Jeslínka. Za několik málo vteřin ale Martin Dočekal vyrovnal. Zcela totožný scénář měla i druhá dvacetiminutovka. Na branku Michala Veleckého odpovídal opět výše zmiňovaný třebíčský forvard. Třetí část branku nepřinesla, taktéž prodloužení. V samostatných nájezdech pak byla úspěšnější Dukla, rozhodující penaltu proměnil Tomáš Čachotský. „Myslím si, že jsme viděli kvalitní utkání napínavé až do konce před parádní diváckou kulisou, kvalitní výkony brankářů na můj vkus moc vyloučených na obou stranách. Ale jinak kvalitní derby se šťastnějším koncem pro nás,“ uznal spokojený asistent trenéra Patrik Augusta.

Ve vzájemných soubojích zatím úspěšnější Ústí nad Labem

První střetnutí v letošním ročníku bylo dlouho vyrovnané. Na rychlou branku Tůmy totiž odpověděl Michael Polcar. Nerozhodný stav vydržel až do 33. minuty, kdy se prosadil Jaroslav Roubík. Ve třetí části pouze pojistil vítězství domácího celku David Ludvík. Červenožlutí Lvům podlehli 1:3. Klání 16. kola pak ovládli jihlavští hokejisté, postupně skórovali Michal Jeslínek, Michael Polcar a Tomáš Čachotský. Závěrečná korekce, o kterou se postaral Zbyněk Sklenička již řešila pramálo. Dukla si připsala tři body za výhru 3:1. O osudu třetího střetnutí rozhodla úvodní třetina. Domácí se ujali vedení, které však zanedlouho vymazal Jakub Pekárek. Branka Pavlík již ale byla vítězná. Hokejisté s Ježkem na hrudi prohráli 1:2.

Nejproduktivnějším hráčem ústecké sestavy je Jaroslav Roubík. Zkušený borec nasbíral již 49 bodů! To jej řadí na první místo v rámci celé prvoligové scény. Tabulce střelců vládne s 24 “zářezy” Robin Kovář. Na obránce úctyhodných 32 bodů má na svém kontě Lukáš Poživil. Zlým mužem Severočechů je Zbyněk Sklenička. Urostlý bek si poseděl na trestné lavici rovných 60 minut. Brankoviště Lvů hájí v posledních utkáních jednadvacetiletý Michal Petrásek. Nutno podotknout, že podává vynikající výkony. Z posledních osmi střetnutích vychytal třikrát čisté konto, průměr obdržených branek na zápas drží na čísle 1,55. Úspěšnost zásahů pak čítá 93,7%.

OČEKÁVÁNÍ. Souboje se Severočechy bývají povětšinou o jedné, případně dvou brankách. Rozhodnout tak může maličkost, dokonce i prohrané vhazování. Zde se chystá na na souboj o kotouč Roman Maliník. Zopakuje Dukla výkon z předchozícho domácího zápasu s Ústeckými Lvy? Foto: Zbyněk Zápotočný

42. kolo: středa 16. ledna 2013

HC Dukla Jihlava – HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)
HC Benátky nad Jizerou – BK Mladá Boleslav (17:30)
HC Most – HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)
Královští lvi Hradec Králové – SK Horácká Slavi Třebíč (18:00)
SK Kadaň – HC Olomouc (18:00)
Salith Šumperk – IHC Písek (18:00)
HC Stadion Litoměřice – Medvědi Beroun 1933 (18:00)