Myslím si, že jsme byli lepším týmem, přemítá o vítězném duelu Vojtěch Zadražil

16.01.2013 / Libor Kucza

Jihlavští hokejisté sehráli utkání s jedním z favoritů první hokejové ligy. Obě mužstva se zpočátku spíše hledala, k vidění tak byl poměrně opatrný herní projev. To se změnilo dvěma rychlými zásahy domácích. Ty spustily brankostroj, jenž se zastavil až na čísle osm. Po zaznění závěrečné sirény byli šťastnější červenožlutí. „Věděli jsme o kvalitách soupeře, ale dobře jsme se na ně připravili,“ prozrazuje autor vítězné branky Vojtěch Zadražil.

V první třetině nebylo k vidění příliš mnoho hokejové podívané, leč skórovat se domácím podařilo hned dvakrát. Nejprve využil přesilovou hru ranou Jiří Dobrovolný, poté přidal druhý přesný zásah po brilantní individuální akci Adam Zeman. „Takhle to trénujeme, buď na mě, nebo na Vojtu. Gólman to málem chytl, padlo to tam se štěstím,“ přibližuje střelec úvodní branky Jiří Dobrovolný. Úvodní perioda byla na brankové příležitosti skoupá, ani jeden z celků si svou střelbu za rámeček dát nemohl. „V první třetině bylo málo střel. Potom jsme ale využili přesilovku, to nám pomohlo,“Vojtěch Zadražil.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupila Dukla tím nejlepším možným způsobem. Zhruba půl minuty po jejím začátku se zásluhou Michala Veleckého ujala znovu dvoubrankového vedení. Slovan se ale i v této nelehké situaci dokázal oklepat a dvěma v rychlém sledu po sobě jdoucími góly vyrovnat. „Dostali jsme gól, potom jsme začali bláznit, naše hra byla rozházená. Soupeř si vytvořil tlak, na který jsme moc dobře nezareagovali,“ uvědomuje si devatenáctiletý obránce s řadou zkušeností z mládežnických reprezentací. „Ústí má kvalitní tým, i když nebyli kompletní. Každé naše zaváhání pak šeredně trestali,“ je si Jiří Dobrovolný vědom síly soupeře.

Před zahájením závěrečného dějství tak měla obě mužstva k vítězství stejně dalekou cestu. Na křižovatce, jež dělí úspěch a neúspěch neúprosným způsobem, zvolila správný směr Dukla. Vojtěch Zadražil propálil ve 46. minutě od modré čáry vše, co mu stálo v cestě. „Jedna střela se mi moc nepovedla, potom se ke mně odrazil puk podruhé. Viděl jsem, že je to před brankou rozházené, tak jsem to tam poslal. Vyšlo to,“ říká spokojeně rodák z Pelhřimova. Že by zrovna tento přesný zásah byl součástí nacvičeného signálu, však Zadražil odmítá. „Máme nacvičeného něco jiného, pokaždé se to ale nepovede, takže stejně musíme improvizovat. Přesilovky nám teď docela jdou, musím to zaklepat,“ nedá na pověrčivost dopustit.

V závěru utkání se Lvi nadechovali k náporu, avšak bezúspěšně. Situaci si zkomplikovali sami, když podle jednoho z hlavních arbitrů hráli v šesti. „Tím nám to hodně ulehčili, Koreis (Daniel Hodek pozn. aut.) pak dal gól a bylo hotovo. To se ale stává,“ nachází Vojtěch Zadražil pro ústeckou družinu slova pochopení.