Dukla se představí na ledě posledního Písku

25.01.2013 / Libor Kucza

Po Mladé Boleslavi čeká svěřence lodivoda Petra Vlka celek z opačného pólu tabulky. IHC Písek neprožívá příliš veselé období, na svém kontě má pouhých 33 bodů. Červenožlutí potřebují potvrdit roli favorita, neboť na šestý Havlíčkův Brod ztrácí tři body. Odvezou si jihlavští hokejisté z města ležícího na řece Otavě vítězství? Odpověď se dozvíme v sobotu 26. ledna v 17:30. K dispozici bude rovněž tradiční on-line přenos.

Písek cestoval v předchozím kole na horký led Kadaně. Střetnutí zahájil podle představ, v prvním dějství se ujal díky Sedláčkovi vedení. Domácí poté utkání zvrátili, přesto se podařilo Jihočechům ještě jednou vyrovnat. Poté již ale skórovala pouze Kadaň, která nakonec zvítězila 4:2. „Musím přiznat, že domácí vyhráli zaslouženě. V první třetině jsme se dostali do vedení a od stavu 1:0 jsme hráli dobře. Pak jsme ale udělali dvě zbytečné chyby ve středním pásmu, nechali si ujet hráče a vinou dalších zaváhání v obranné třetině dvakrát inkasovali. Chyby a nedůraz obránců jsou vůbec naším největším problémem,“ přiznává písecký vládce střídačky Jindřich Setikovský.

Dukla přivítala na Horáckém zimním stadionu velmi obtížného soka, Mladou Boleslav. Obě mužstva předváděla aktivní a bruslivý hokej. Na branku si museli příchozí fanoušci počkat až do 40. minuty, kdy se v početní výhodě prosadil od modré čáry zkušený Milan Toman. Ani v závěrečném dějství se hokejistům s Ježkem na hrudi nepodařilo vyrovnat, družina z města Škodovek si naopak technickým gólem při závěrečné domácí power-play pojistila vítězství. „Viděli jsme dobrý zápas, ze kterého sice odcházíme poražení, přesto si myslím, že můžeme mít hlavy vzhůru. Předvedli jsme bojovný hokej, se soupeřem jsme drželi tempo a ve třetí třetině jsme byli i lepší. Alespoň opticky, měli jsme i více střel. Bohužel nám to tam nespadlo. Úroveň dnešního zápasu byla vysoká, také proto, že jsme hráli s nejlepším týmem této ligy,“ chválil navzdory porážce Patrik Augusta své svěřence.

Ve vzájemných kláních má Dukla navrch

V prvním souboji potvrzovala Dukla roli favorita již od prvních minut. Svého soka nakonec i díky hattricku Michala Jeslínka rozstřílela 7:1. Odvetu na jihu Čech zahájili lépe domácí, kteří hned po dvaatřiceti vteřinách otevřeli skóre. Dukla však ještě v první periodě zvrátila skóre. Po bezbrankovém prostředním dějství přišel drtivý závěr, jihlavští hokejisté rozsvítili čtyřikrát červené světlo a zaslouženě zvítězili 6:1. Třetí klání bylo dlouho vyrovnané, za nerozhodného stavu se nakonec muselo prodlužovat. V nastaveném čase pak Jihočeši rozhodli o zisku bonusového bodu – 2:3.

SNAHA O „JESLIČKY.“ Michael Polcar se snaží prohodit kotouč protihráči mezi nohama. Zda se mu to povedlo není zcela jasné, avšak na drtivém jihlavském vítězství tento fakt pranic nezměnil. Uspěje Dukla v posledním letošním střetu s Jihočechy? Foto: Zbyněk Zápotočný

45. kolo: sobota 26. ledna 2013

IHC Písek – HC Dukla Jihlava (17:30)
HC Stadion Litoměřice – Královští lvi Hradec Králové (17:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Benátky nad Jizerou (17:00)
HC Olomouc – HC Slovan Ústečtí Lvi (17:00)
HC Most – Salith Šumperk (17:30)
Medvědi Beroun 1933 – SK Kadaň (17:30)
BK Mladá Boleslav – SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)