Dukla bude bojovat o body v Litoměřicích

08.02.2013 / Libor Kucza

Základní část první hokejové ligy se nezadržitelně blíží ke svému konci. V kalendáři duelů mají jihlavští hokejisté ještě čtyři položky. Tu první si mohou odškrtnout již v sobotu 9. února, kdy zavítají na půdu celku HC Stadion Litoměřice. Severočeši mají stále naději na účast ve vyřazovacích bojích, avšak z desáté pozice s dosavadním ziskem 61 bodů půjde o úkol velmi obtížný. Dukla živí představu o výhodnější pátou příčku pro play-off, od níž ji dělí 5 bodů. Jak dopadne toto klání? Úvodní buly je naplánováno na 17:00. K dispozici bude taktéž textový on-line přenos

Zdá se, že Litoměřice směřují k mohutnému finiši. Z posledních tří klání vytěžili plný bodový zisk. V předchozím kole zdolali sebevědomou Kadaň. Do vedení se však dostali domácí, za něž otevíral skóre Danko Deveri. Následující minuty ale patřily Stadionu, který dvěma přesnými zásahy otočil nepříznivý vývoj. V závěru pak pojistil vítězství do prázdné brány Pavel Mrňa. „Využili jsme jednu přesilovku ve druhé třetině a ve třetí části nám tam spadl takový šťastný gól na 2:1. Poté už jsme výsledek ubránili. Jsme spokojeni se ziskem bodů, ale nejsme spokojeni s naším výkonem,“ nepřeceňoval vítězství litoměřické trenér Daniel Tvrzník.

Dukla přivítala celek ze spodní části tabulky, HC Most. Utkání bylo bojovné již od prvních minut, na branku se ale příliš dlouho nečekalo. V 5. minutě rozsvítil červené světlo Radek Hubáček. Červenožlutí si vedení hlídali, nic se nezměnilo ani po gólu, kterým hosté snižovali ve druhém dějství na 1:3. Závěrečná perioda byla v režii svěřenců Petra Vlka, jenž nakonec zvítězili 5:1. „Pro nás jsou dobré tři body, jinak výkon v zápase nebyl takový, jaký jsme si představovali. Naproti utkání, které jsme odehráli v sobotu v Brodě, bylo vše obráceně. Most má bojovné mužstvo, které se snažilo chodit do protiútoku, my jsme dělali dost lajdáckých chyb. Mysleli jsme si, že to půjde samo,“ neskrýval asistent trenéra Patrik Augusta nespokojenost.

Ve vzájemných soubojích si vede lépe Dukla

První střetnutí na Horáckém zimním stadionu červenožlutí ovládli, o zisku pomyslných vavřínů rozhodli již v první třetině, ve které nasázeli tři branky. V dalším průběhu zápasu pak přidali čtyři přesné zásahy a zvítězili vysoko 7:0. Utkání na severu Čech zvládli lépe Litoměřice, kterým Dukla podlehla 1:3. Třetí souboj, jenž se odehrál v metropoli Vysočiny patřil znovu hokejistům s Ježkem na hrudi. Alfou omegou úspěchu byla prostřední část, kterou domácí vyhráli 2:0. Po zaznění závěrečné sirény pak svítilo na světelné tabuli skóre 4:3.

RADOST Z BRANKY. Ondřej Malec se společně s Michalem Jeslínkem radují ze vstřeleného gólů, který přispěl k „demolici“ litoměřického celku v poměru 7:0. Bude se Dukle dařit i tentokráte? Foto: Zbyněk Zápotočný

49. kolo: sobota 9. února 2013

HC Stadion Litoměřice – HC Dukla Jihlava (17:00)
HC Benátky nad Jizerou – Královští lvi Hradec Králové (17:00)
Salith Šumperk – SK Kadaň (17:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Slovan Ústečtí Lvi (17:00)
HC Most – SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)
Medvědi Beroun 1933 – HC Olomouc (17:30)
IHC Písek – BK Mladá Boleslav (17:30)
Salith Šumperk – HC Stadion Litoměřice (18:00)