Dukla se pokusí srovnat stav série. V Ústí nastoupí ve žlutých dresech

22.02.2013 / Zdeněk Drla

Dukla sice prohrála první čtvrtfinálovou bitvu s Ústeckými Lvy 2:4, na severu Čech chce ale při svém druhém pokusu uspět i přesto, že v této sezoně vzájemné zápasy Ústeckých Lvů a Jihlavy vždy vyhrál celek, který hrál doma. „Je to náhoda. Navíc play-off je něco jiného a nedá se to už takto brát. Hraje se na čtyři vítězná utkání a ta se musí uhrát. Věřím, že v pátek výjimka potvrdí pravidlo a stav série srovnáme. Poté, když doma vyhrajeme, se budeme do Ústí nad Labem vracet za stavu 3:1,“ uvedl po čtvrtečním duelu ve Zlatopramen Areně útočník Daniel Hodek.
Druhý zápas čtvrtfinálové série začíná v Ústí nad Labem v pátek 22. února v 17:30 hodin a vy jej opět můžete sledovat prostřednictvím tradičního textového onlajnu. Dukla nastoupí do zápasu ve žlutých dresech.

První utkání čtvrtfinálové série odehrála Dukla na ústeckém ledě v bordó dresech, i když dle technických norem soutěže měla hrát ve světlé barevné kombinaci. V pátečním duelu již nastoupí ve správné barvě.

BAREVNÉ KOMBINACE. Dukla nebyla jediným týmem, který nastoupil k prvnímu duelu čtvrtfinále ve špatné barevné kombinaci. Ve čtvrtek hráli borci z Vysočiny v bordó dresech, Ústečtí Lvi ve své tmavé kombiaci, tedy v modrožluté. Stejně na tom byli hráči Kadaně, kteří v Třebíči, jenž má tmavou variantu dresů červenou, odehráli první utkání v černých dresech. V obou případech byl ale barevný rozdíl natolik znatelný, že problém s dresy nijak neovlivnil utkání. Zbývající dvě série Mladá Boleslav - Havlíčkův Brod a Olomouc - Hradec Králové byly odehrány se správnými barevnými kombinacemi.
Foto: www.hcusti.cz, www.hstrebic.cz, wwwbkboleslav.cz, www.hc-olomouc.cz

Technické normy:
7. V prvních polovině 1. části soutěže domácí družstvo nastupuje k utkání v tmavých dresech, družstvo hostující v dresech světlých, ve druhé polovině 1. části soutěže opačně. V dalších částech soutěže (o baráž, baráž) domácí družstvo nastupuje k utkání v tmavých dresech, družstvo hostující ve světlých. V play-off (čtvrtfinále) domácí družstvo nastupuje k utkání v tmavých dresech, družstvo hostující ve světlých, v semifinále naopak.
Zdroj: www.cslh.cz