Zítra chceme vyhrát a o sérii se porvat, neskládá zbraně bojovník Adam Zeman

25.02.2013 / Luboš Jaroš

Třetí utkání čtvrfinálové série se přesunulo ze severu Čech na Vysočinu. Domácí Dukla chtěla odpovědět na nepříznivý stav série a snížit dvouzápasové manko. Jenže ani před domácími fanoušky nedokázala přehrát Ústecké komando. Zklamání z hráčů Jihlavy přímo čišelo. „Těžko se to hodnotí, když prohrajete třetí zápas čtvrfinále za sebou. Zítra je další zápas, chceme ho vyhrát a o sérii se porvat,“ neskládá zbraně zklamaný, ale odhodlaný Adam Zeman.

Horácký zimní stadion zaplnila slušná divácká návštěva, konkrétně 1638 diváků. Lepší kulisu, hodnou play-off však jistě očekávali všichni, včetně samotných hráčů. „Je to čtvrtfinále play-off a určitě by si to zasloužilo lepší návštěvu, i když byla atmosféra dobrá,“ láká na další důležitý zápas diváky do hlediště třetí nejlepší střelec týmu.

Jihlava začala utkání aktivně, největší příležitost přišla ve dvojnásobné početní výhodě, kterou však domácí nedokázali využít. „Kdybychom dali gól, tak by soupeř začal být nervózní,“ litoval domácí mladík. Pořekadlo nedáš, dostaneš naplnili do puntíku hosté, když se ujali vedení zásluhou Zbyňka Skleničky.

V závěru úvodní dvacetiminutovky Dukla přeci jen srovnala. Jiří Dobrovolný vypálil puk od modré, Koutskému však vypadl z výstroje a Adam Zeman už měl snadnou práci. „Byl to gól na 1:1 a dostali jsme se tím do zápasu. Bylo to dobře vystřelené a já jsem to jen dorazil do prázdné brány,“ hodnotil úspěšný střelec.

Hosté však v prostřední části hry ukázali svojí zkušenost a převzali otěže utkání. Dokázali odskočit na dvoubrankové vedení a diktovali tempo hry. “Ve druhé třetině jsme dostali rychlý gól, pak hosté přidali třetí, proti týmu jako je Ústí se to těžko obrací,“ nehledal výmluvy Adam Zeman.

Poslední dějství bylo z jihlavského pohledu lepší, další branku sice přidali nejprve hráči ze severu Čech, jenže závěr patřil náporu domácích, kteří už jen snížili na konečných 2:4. Snahu dohnat brankové manko až v závěrečné dvacetiminutovce se už stává pomaličku tradicí. „To už je asi nějaký špatný rituál, musíme zabrat a dát góly hned na začátku,“ přesně vystihla mladá opora Dukly.

V následujícím utkání mají hosté mečbol a o svém postupu do semifinále mohou rozhodnout už v Jihlavě. Domácí ale nebudou chtít svojí kůži dát lacino. Adam Zeman už střádá plány na zítřek: „Uvidíme s jakou taktikou přijde trenér. Myslím, že recept bude vlétnout na ně, dohrávat je a hlavně hodně střílet.“ Že série ještě není rozhodnutá a Jihlavští mají pořád šanci, ví i člen elitní první formace, který zve na důležitý nadcházející zápas: “Chceme ho vyhrát a o sérii se porvat.“