Je tady pořád spousta dobrých fanoušků, říká kapitán Tomáš Ficenc

27.02.2013 / Zdeněk Drla

„Toto utkání mělo stejný průběh jako celá série, kdy Ústí bylo jasně lepší a my jsme tahali neustále za kratší konec,“ hodnotí poslední vystoupení Dukly Jihlava v sezoně kapitán týmu Tomáš Ficenc a poukazuje na okamžiky, které s největší pravděpodobností rozhodly o postupu Severočechů do semifinále. „Naše obdržené branky byly pro ně strašně lehké. Tím celá série vyzněla v jejich prospěch. Dnes to bylo v podstatě to samé. Dostali jsme v první minutě gól, u nich jsme také dostali v první minutě gól. Tyto góly v play-off rozhodují. Bohužel jsme je dostali my. A málo jsme jich dokázali dát,“ zamýšlí se zkušený obránce. V každém utkání série, která skončila 0:4 ve prospěch Slovanu, vstřelila Dukla shodně po dvou gólech.

Dukla ve čtvrtfinálovém klání s Ústeckými Lvy, které mělo pouze čtyři pokračování, vždy dotahovala náskok soupeře. Jeho hráči ve dvou případech zvedali ruce nad hlavu na oslavu gólu už v první minutě utkání. „Neřekl bych, že je to naší nezkušeností. Nedokážu to ale pojmenovat. Kdybychom věděli, čím to je, tak ty góly nedostáváme. I v sezoně jsme takhle několikrát dostali rychlý gól,“ přemítá Tomáš Ficenc. „Jestli je to tím, že je soupeř lepší? Nevím,“ pokládá řečnickou otázku.

Před sezonou vyhlásilo vedení klubu cíl pokusit se o účast v širší baráži o extraligu. To se nepovedlo. „Já můžu říct za tým, že jsme dělali všechno, co jsme mohli. Jestli je to hodně nebo málo, to musí zhodnotit někdo jiný,“ odpovídá jihlavský kapitán na otázku, jak hodnotí pro Duklu právě skončený soutěžní ročník. „Čtvrtfinále je, vzhledem k tomu co se říkalo před sezonou, neúspěch,“ dodává vzápětí.

Oba dva čtvrtfinálové domácí zápasy si diváci v ochozech Horáckého zimního stadionu užili. Na pondělní utkání jich dorazilo přes šestnáct stovek, v úterý pak o něco méně. Na play-off poměrně nízká návštěva, i když se fandilo i přes nepříznivý vývoj až do samého konce. „Je to odraz celé sezony. Fanoušci bývali zvyklí, že jsme byli do třetího, do čtvrtého místa a najednou jsme letos byli dole. Horko těžko jsme byli v play-off. Proto možná fanoušci nechodili. Nelíbí se jim to,“ říká vůdce duklácké kabiny s tím, že chápe odliv části fanoušků ze stadionu: „Bohužel jsme jim toho moc nepředvedli. Můžeme se jim pouze omluvit. Třeba bude příští sezona lepší,“ věří Tomáš Ficenc, který jedním dechem vzdává hold fanouškům, kteří podporovali jihlavský tým po celou sezonu. „Je tady pořád spousta dobrých fanoušků, kteří chodí na hokej a ne jen řvát, jako někteří. Jsme rádi za každého dobrého fanouška,“ doplňuje v narážce na některé „fandy“, kteří namísto podporování domácího týmu v mnoha případech pouze vulgárně pokřikují na hráče.

OBŘÍ CHOREO. Na čtvrtý zápas čtvrtfinále připravili fanoušci obří choreo - na šířku mělo přes 28 metrů (na snímku pouze jeho část). Foto: Zbyněk Zápotočný