Přípravné zápasy startují. Jako první přijedou Pardubice

29.07.2013 / Zdeněk Drla

Už je to tady. V úterý 30. července startuje série třinácti přípravných zápasů Dukly Jihlava před novou prvoligovou sezonou. A hned na úvod přivítá družina trenéra Petra Vlka velice zajímavého soupeře. Do Jihlavy zavítá extraligový tým Pardubic. Zápas začíná v 17:30 hodin, vstupné je 40 korun. „Chceme postavit to nejkvalitnější, co v této chvíli máme,“ hlásí trenér Dukly Jihlava Petr Vlk.

A-tým Dukly Jihlava je už týden na ledě, nyní nastává čas přípravných zápasů. Těch je v plánu třináct, tedy více než v předešlých letech. Podle trenéra Petra Vlka je jeho družina na souboje se soupeři zvučných jmen i regionální rivaly připravena. „Jako tým jsme na tom hodně dobře. Čekají nás kvalitní soupeři. Do zápasů jdeme s tím, že chceme kluky vyzkoušet a vidět je v krizových situacích, abychom potom mohli vybrat, kdo do týmu patří,“ říká šéf střídačky, který momentálně pracuje při tréninku s více jak třicítkou hráčů.

⇒ Domácí přípravné zápasy Dukly Jihlava

úterý 30.7.2013 Pardubice (17:30)
čtvrtek 1.8.2013 Francie (17:30)
úterý 6.8.2013 Orli Znojmo (17:30)
čtvrtek 22.8.2013 Třebíč (17:30)
čtvrtek 29.8.2013 Olomouc (17:30)
čtvrtek 5.9.2013 Havl.Brod (17:30)

Hned v prvním přípravném zápase přivítá Dukla na Horáckém zimním stadionu soupeře z extraligy. Do Jihlavy míří Pardubice. V dresu Východočechů se objeví Josef Marha, který se po dlouhých letech v zahraničí vrací do českých hokejových vod. „Josef Marha skutečně nastoupí. Potvrdili mi to znovu dnes (v pondělí – pozn. aut.) zástupci klubu. Do Jihlavy chtějí přijet s nejsilnější možnou sestavou,“ vysvětluje jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban. Pardubice mají totiž v plánu pouhé dva klasické přípravné zápasy (30. července s Duklou Jihlava a 8. srpna s úřadujícím extraligovým mistrem z Plzně – pozn. aut.), 15. srpna vstupují zápasem ve švýcarském Bernu do dalšího ročníku European Trophy.

„Josef Marha nastoupí určitě. Už před dvěma měsíci mi volal Bedřich Ščerban a projevil přání, aby Pepa nastoupil. Je to jeho domovský stadion, není důvod, abychom s ním nepřijeli a neukázali jej jihlavským fanouškům,“ potvrzuje pardubický trenér Zdeněk Venera.

Na Pardubice vyrukuje Dukla s posilami

V zápase proti týmu, který loni nestačil v předkole play-off na Rytíře Kladno, by se měly objevit i letní posily Dukly Jihlava. Má už hlavní trenér domácích v hlavě ideální sestavu? „Ano, mám (směje se). Pardubice jsou kvalitní tým a také my chceme postavit to nejkvalitnější, co v této chvíli máme. Uvidíme ale, co všechno se do úterního podvečera vyvrbí. Objevily se nějaké drobné zdravotní komplikace. Do tohoto zápasu ale chceme jít, z našeho pohledu, s nejkvalitnějším týmem,“ říká důrazně Petr Vlk a naznačuje tak, že na led vyjedou i „nové“ tváře – Michal Důras, Janis Anderson či hokejová ikona Viktor Ujčík.

Během přípravného období, které čítá oproti předešlým letů hned třináct duelů, dojde několikrát ke zužování kádru tak, aby ve finálním období, kdy Dukla sehraje zápasy Regionálního poháru s Třebíčí a Havlíčkovým Brodem, byl pohromadě již kompletní tým pro sezonu 2013/2014. „První „třídění“ by mělo přijít někdy do deseti dnů, po třech, čtyřech přípravných utkáních. A „konečné“ zúžení asi po turnaji ve Zvolenu,“ doplňuje Petr Vlk.

LETNÍ POSILY. Během přípravného období získala Dukla několik posil. Do brankoviště zkušeného Lukáše Sáblíka, o místo v ýmu bojuje lotyšský reprezentant Janis Andersons (vlevo), v útoku se počítá s Viktorem Ujčíkem a Michalem Důrasem. Foto: Zdeněk Drla

Na zápas vyrazte včas, otevřen bude pouze jeden vchod

Během přípravného období bude pro vstup na Horácký zimní stadion k dispozici pouze jeden vchod a to G (vstup u nové vrátnice naproti Vysoké škole polytechnické). V pokladně u tohoto vstupu bude možné zakoupit lístky či dobít kredit na přípravná utkání vždy hodinu před jeho začátkem. Permanentky bude možné pořídit také zde, nebo v infocentru před úterním a čtvrtečním bruslením veřejnosti (viz. rozpis ledu).