Ve druhém zápase Polygon Cupu proti Košicím

13.08.2004 / David Schlegel

V pátek ve 14 hodin čeká hokejisty Dukly Jihlava druhé střetnutí Polygon Cupu. Po úvodní porážce s Nitrou se pokusí Jihlava o reparát proti mužstvu HC Košice. Čtvrtý celek loňské sezóny ST extraligy převzal trenér Dušan Gregor, který chce stavět tým zejména na mladých košických odchovancích...
Přesto však v mužstvu figuruje několik zkušených hráčů. Čtveřici si dokonce vytáhl trenér František Hossa do přípravy reprezentace před mistrovstvím světa. Marcel Šimurda se nakonec soustředění pro zranění nezúčastnil, ale trojice Peter Frühauf, Marek Topoli a Jaroslav Kmiť nasbírala cenné zkušenosti. V národním týmu působil i obránce Juraj Kledrowetz.

Pro české fanoušky je však košický kádr většinou velkou neznámou. Rok v Karlových Varech působil obránce Marek Topoli, křídelní útočník Kristián Kováč se před čtyřmi lety krátce mihl na Kladně. Pak byl vyměněn do Karlových Varů za Petera Bohunického, ovšem v lázeňském městě si již nezahrál a odešel do zámoří. Jiní hráči kéšického kádru v Čechůch nepůsobili.

Po dlouhých letech však alespoň Košice prolomili bariéru a v jejich kádru se objevil český hokejista. Z Vítkovic přišel bývalý juniorský reprezentant do 20 let brankář Martin Falter, kterému se zatím v přípravě celkem daří.

Košice absolvovali část letní přípravy ve Staré Lesné, zúčastnili se ho i košičtí odchovanci, kteří nyní působí za mořem - Rostislav Staňa (Washington), Marek Svatoš (Colorado) a Ladislav Nagy (Phoenix). Zápas s Jihlavou bude pro Košice šestým přípravným utkáním.

Přehled přípravných zápasů Košic:
27. července: HC Košice - MsHK Žilina 1:1 (1:0, 0:1, 0:0)
3. srpna: HC Košice - PHK Prešov 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
6. srpna: HC Košice - HK ŠKP Poprad 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
9. srpna: MsHK Žilina - HC Košice 5:2 (2:0, 0:1, 3:1)
12. srpna: HC Košice - VTJ Topoľčany 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)

Sestava Košic v posledním přípravném zápase:
Falter – Kledrowetz, Frühauf, Topoli, Vorobel, Šterbák, Nádašdi, Fabián, Varga – Kováč, Kmiť, Kroták, Slovák, Sabol, Drotár, Hvila, Caban, Šimurda, Holečko, Gajdoš, Rusnák.