2:1
(2:0, 0:1, 0:0)

Výhra nad Košicemi se zrodila v úvodu zápasu

13.08.2004 / Eva

Po porážce od pořádající Nitry dnes Dukla zvítězila nad Košicemi těsně 2:1. Po čtyřech minutách vedla díky brankám Valy a Bakuse už 2:0 a i přes Rusnákovo snížení v polovině zápasu už vedení uhájila. Východoslovenský tým si alespoň částečně spravil náladu výhrou 3:1 v dodatečných samostatných nájezdech.
13.08.2004 14:00, Přípravné zápasy - 12. kolo

HC Dukla Jihlava

Hronek - Zajac, Kuchyňa, Punčochář, Malena, Devečka, Šmarda, Duben - Rytnauer, Bakus, Padělek - Hlouch, Vala, Čachotský - Jantovský, Mareš, Altrichter - Verčík, Cmunt, Mošovský
2

HC Košice

Falter - Kledrowetz, Frühauf, Topoli, Vorobel, Šterbák, Nádašdi, Fabian, Bodnár - Kováč, Kmiť, Lroták - Slovák, Sabol, Drotár - Hvila, Caban, Šimurda - Holečko, Dravecký, Rusnák
1
Branky: 2. Vala, 4. Padělek (Bakus, Rytnauer) - 29.Rusnák (Sabol, Šterbák). Dodatečné nájezdy: 1:3. Vyloučení: 10:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.

Průběh utkání

Zatímco ve čtvrtek se Dukle začátek zápasu vůbec nevydařil, o den později v souboji s Košicemi si právě v úvodu utkání zajistila vítězství. Hned ve 2. minutě se za záda brankáře Faltra trefil Petr Vala a o dvě minuty později přidal druhou jihlavskou branku Aleš Padělek. 2:0. Největší šance Košic se zrodila až v poslední minutě první třetiny, kdy se do sóla dostal Kmiť. S jeho pokusem si ale skvěle poradil brankář Dukly Lukáš Hronek.
Druhá třetina se nesla především ve znamení častého vylučování. Hned pět jihlavských hokejistů si v této části hry odešlo odpykat trest na lavici hanby. Častou hrou v oslabení vrátila Dukla svého soupeře do hry. Ve 29. minutě snížil košický útočník Rusnák stav na rozdíl jediné branky a Jihlava se pak až do konce utkání bála o výsledek.

foto: hcdukla.cz
Gólman Hronek chytal pozorně

Zejména v samotném závěru třetího dějství měla hodně namále. Kmiť a po něm i Caban totiž nastřelili tyčku Hornkovy branky. Svěřenci trenérské dvojice Petr Fiala, Petr Vlk ale náporu soupeře odolali a těšili se z vítězství 2:1.

foto: hcdukla.cz
Gólman Falter si s nájezdem Mošovského poradil

Košice se pak alespoň částěčně zhojily v samostatných nájezdech, všichni tři vybraní aktéři totiž byli úspěšní. Naopak za Duklu se trefil pouze Aleš Padělek.
Pro Jihlavu to byla teprve druhá porážka v samostatných nájezdech v přípravě.

Ohlasy trenérů

Petr Fiala (Jihlava): "V dnešním utkání nám vyšel zejména úvod, kdy jsme k poměrně štastné brance Petra Valy přidali po hezké kombinaci i druhý gól. Od druhé třetiny převzal iniciativu soupeř, kterého postavily na nohy zejména přesilovky po našich zbytečných vyloučeních. Ale stejně jako včera chytal dobře Milan Řehoř, tak i dnes Lukáš Hronek podal velice dobrý výkon. Vítězství v dnešním zápase si určitě ceníme, protože Košice byly loni v semifinále slovenské extraligy. Po včerejší porážce je to dobrý výsledek."